Genel sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Haberal’ın ameliyat olduğu iddiaları da yalanlandı. İstanbul İl SağlıkMüdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Halkalı Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Ergenekon sanığı ve CHP Milletvekili Mehmet Haberal’la ilgili basın organlarında yer alan haberler nedeniyle bilgi kirliliği bulunduğu belirtildi. 
 
BİLGİ KİRLİLİĞİ VAR
 
 “Hastane tarafından daha önce Haberal’ın rahatsızlığına dair verilen raporun gerçekleri yansıtmadığı” yönündeki haberlerin asılsız olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Haberal, Adli Tıp kararları çerçevesinde hayati risk oluşturmayan ritm problemleri olduğu için ilaç tedavisi düzenlenerekMart 2011’de Silivri Cezaevi’ne nakledilmiştir” denildi. Bilgi kirliliğinin önlenmesi için bir açıklama yapma gereği duyulduğunun ifade edildiği açıklamada, Haberal’ın hastaneye ilk yatışından itibaren tetkiklerin eksiksiz ve titizlikle yapıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi: 
 
RUTİN BİR İŞLEM 
 
“Hastane bünyesinde bulunan elekrofizyoloji laboratuvarında hastaya yapılacak EPS girişiminden daha kompleks işlemler dünya standartlarında rutin olarak yapılabilmektedir. Ancak hastane bünyesinde mevcut elektrofizyoloji sorumlu kardiyoloji klinik şefi ile hasta arasında hâlâ devameden ve hasta tarafından açılmış bir dava olduğundan, Kardiyoloji Konsey toplantısında bu işlemin başka bir hastanede ve başka bir doktor ekibi tarafından yapılmasının daha uygun olacağına karar verildi. Bu bağlamda medyaya yansıyan ve Mehmet Akif Ersoy Hastanesi bünyesinde EPS laboratuvarı olmadığı haberleri gerçek dışıdır.”
 
AMELiYAT DEĞiL TA NISAL GiRiŞiM
 
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Kardiyoloji EPS laboratuarında 22 Ağustos’ta gerçekleştirilen EPS işlemi sonrasında, hastada SVT ön bulgusu doğrulandığıhatırlatıldığı açıklamada şöyle denildi: “Bu ritim probleminin kaynağı tespitedilerek ‘odak ablasyon’ denilen işlemle yakılarak tedavi edildi. Mevcut ritim problemi tedavi edildiği ve hayati bir tehdit oluşturmadığı için aynı seansta ICD,yani kalbi tekrar çalıştırmak için şok veren cihaz dahi yerleştirilmesine gerek duyulmayarak hasta yapılan işlemi takiben aynıgün Mehmet AkifErsoy Hastanesi’ne geri gönderildi.Hastanın işlem sonrası genel durumu iyi olup, hayati fonksiyonları normaldir. Aciliyet gerektirmeyen ve elektif şartlarda yani uygun bir zaman dilimi içerisinde yapılabilen EPS işlemi basında belirtildiğigibibir ameliyatveya operasyon değil, kateteranjiyo salonunda yapılan ve ritim problemlerini irdeleyen tanısal bir girişimdir.