Mehmet Akif Ersoy"un hayatının ve İstiklal Marşı"nın yazılışının anlatıldığı törende günün anısına düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Salonunda düzenlenen etkinliğe Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şükrü Boylu, İl Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, daire müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan törende Adnan Menderes Anadolu Lisesi Okulu Müdürü İrfan Ünübol tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından kürsüye çıkan İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, İstiklal Marşı"ndaki dizelerde anlatılmak istenenlerin bugün içinde geçerli olduğunu belirterek, “İstiklal Marşı"nda anlatılan inanç ve güvene bugünde ihtiyacımız var. Mehmet Akif Ersoy"un Türkçe"yi çok iyi şekilde kullanarak yazdığı İstiklal Marşı"ndan verilen mesajlar bugün içinde geçerlidir. Mehmet Akif Ersoy"un da dediği gibi Allah bu millete bir daha böyle bir marş yazdırmaya nasip etmesin” şeklinde konuştu.
Törende konuşmaların ardından günün anısına düzenlenen Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında birinci olan Mesut Türkan Bahçekayalı ve Derya Bilgin hediyelerini Vali Hüseyin Avni Coş"un ikinci olan Nurşah Güngör, Dilara Demiröz Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun elinden alırken, yarışmada üçüncü olan Gamze Kuruş ve Elif Katreci hediyelerini ADÜ Rektörü Şükrü Boylu"nun elinden aldılar. -iha