12 Eylül dönemine ilişkin karanlıkta kalan cinayetler bir bir aydınlatılırken, aynı dönem Susurluk davası hükümlüsü Mehmet Ağar’ın görev yaptığı 2. Şube’de gözaltındayken, yer gösterme sırasında apartmanın 6. katından atlayarak intihar ettiği iddia edilen Süleyman Cihan’ın ölümüyle ilgili çarpıcı bir belge ortaya çıktı. Cihan’ın otopsi raporunu yıllar sonra inceleyerek vücudundaki işkence izlerini rapora geçiren Adli Tıp Kurumu, yüksekten düşme olayının ölümün ardından gerçekleşme ihtimalinin altını çizdi. Cihan’ın avukatı ise faillerin yargılanmasını istediklerini söyledi. Failler arasında Mehmet Ağar’ın yanı sıra dönemin 1. Ordu ve Sıkıyönetim Komutanı Orgeneral Necdet Üruğ da var.

FAİLLER ARASINDA AĞAR VE ÜRUĞ VAR

12 Eylül davasına da müdahil olan yakınları, Süleyman Cihan’ın ölümü üzerindeki sis perdesinin aralanmasını istiyor. Dönemin belgelerinde, 29 Temmuz 1981 günü Edirne’den İstanbul’a giderken yakalanan Süleyman Cihan’ın, bir gün sonra yer göstermeye götürüldüğü apartmanın 6. katından atlayarak intihar ettiği iddia edilirken, kimliği belli olduğu halde ‘kimliği belli olmayan kişi’ olarak defnedilmesi dikkat çekiyor.

Cihan’ın avukatı Aydın Erdoğan ve kardeşi Ahmet Cihan düzenledikleri basın toplantısında, ölümün intihar sonucu gerçekleşmediğine ilişkin belgeleri gazetecilerle paylaşarak şüphelileri açıkladı. Erdoğan, Cihan ailesinin 2011’de İstanbul Adli Tıp Kurumu’na başvurarak oğullarının ölüm nedenine ilişkin görüş istemesi üzerine, soruşturma dosyasındaki Otopsi Tutanağı, fotoğraf ve çizimlerin incelendiğini ve işkence izlerinin tespit edildiğini aktardı. Olay yeri savcılığı ve Adli Tıp belgelerinde, ölümün işkence sonucu olduğuna dair çok sayıda ipucunun ortaya çıktığını belirten Erdoğan, hakkında suç duyurusunda bulunacakları failler arasında dönemin Sıkıyönetim Komutanı Org. Necdet Üruğ ile 2. Şube Müdürü Mehmet Ağar’ın da yer aldığını söyledi.