Kadıköy'de gece 01:00 sıralarında Yenisahra Fatih Caddesi üzerinde cinayet işlendi. Bir süredir mahallede "sivil polisim" diye gezen Ferit Alparaslan adlı şahis, cadde üzerinde bulunan bir tekel bayiinden sigara aldı. Bu sırada tekel bayiine gelen Zafer Aydın, bayii sorumlusuna, şahsın kendisini ne olarak tanıttığını sordu. "Polisim, dedi" cevabını alan Zafer Aydın, Ferit Alparslan'ın peşinden giderek, onunla tartışmaya başladı. Bu sırada Zafer Aydın'ın kardeşi Oktay Aydın ve akrabaları Selim Uzun ve Şakir Uzun da yanlarına geldi. 4 kişi sivil polis olduğunu iddia eden kişiyi darp etmeye başladı.

SİLAHINI ÇEKEREK ATEŞ ETTİ
Ferit Alparslan, bu kişilerin elinden kurtulunca silahını çekerek ateş etti. Silahtan çıkan kurşunlar Zafer Aydın ve Oktay Aydın'ın başına, Şakir Uzun'un kasığına, Selim Uzun'un ise kulağına isabet etti. Zafer Aydın, kaldırıldığı Haydarpaşa Numune, Oktay Aydın ise Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Ağır yaralanan Şakir Uzun'un Haydarpaşa Numune Hastanesi'ndeki tedavisi sürerken, Selim Uzun aynı hastanede ayakta tedavi edildi. Yaşamını yitiren kardeşlerden Zafer Aydın'ın evli ve bir çocuk babası olduğu, bekar olan Oktay Aydın için cinayet gecesinden bir gün önce kız istemeye gidildiği öğrenildi.

CİNAYETE KURBAN GİDEN KARDEŞLERİN OTOMOBİLLERİ KUNDAKLANMIŞTI
Kadıköy'de dün gece işlenen cinayete kurban giden Zafer ve Oktay Aydın kardeşlerin geçtiğimiz yıl Kasım ayında otomobillerinin kundaklandığı ortaya çıktı. Kadıköy'de seri kundakcıların hedefi olan 8 otomobilden biri de Aydın kardeşlerin ekmek tekneleri olan minübüsleriydi. İtfaiye ekipleriyle birlikte kundaklanan otomobillerini söndürmeye çalışan kardeşlerden Zafer Aydın'ın görüntüsü o tarihte kameralara yansımıştı.

ZANLI GÖZALTINDA
"Sivil polisim" diye etrafa bağıran ve tartıştığı kardeşleri kurşun yağmuruna tutan cinayet zanlısı Ferit Alparslan gözaltına alındı. Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan Alparslan'ın Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde Teknisyen olarak çalıştığı öğrenildi.

YARALANANLARDAN BİRİ MUHTAR ADAYININ OĞLU
Daha sonra edinilen bilgiye göre yaralanan Selim Uzun'un babası Şeref Uzun'un Barbaros Mahallesi Muhtar adayı olduğu öğrenildi. Polis olay yerinde incelemerde bulunarak olaya ilişkin ipucu aradı. Olay yerinde 16 adet boş kovan bulundu. Alınan ifadeler ve yapılan incelemeler doğrultusunda olayın failinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

MİLLİYET