Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, ülkedeki birlik ve beraberlik ortamından rahatsız olanlar olduğunu belirterek ''Bakın bayramda küçükler büyüklerin ziyaretine gider ellerini öperler. İşte gördük mecliste bu milletin imkanlarıyla milletvekili sıfatı taşıyanların aslında terör örgütünün vekili olduklarını ortaya koyarcasına gidip dağdaki büyüklerinin ellerini öpmeye çalıştıklarına hep beraber şahitlik ettik'' dedi.

Beykoz AK Parti İlçe Başkanlığı'nda bayram dolayısıyla partililerle bir araya gelen Bağış, bu ülkede birlik ve beraberliği güçlendirmek için daha da çok çalışacaklarını söyledi.

Bu durumdan rahatsızlık duyanlar olduğunu kaydeden Bağış, bu kesimlerin ülkenin huzurunu kaçırmayı, kardeşi kardeşe düşürmeyi istediklerini ifade etti.

Ülkenin içine fitne sokmak isteyen çevrelere bayram ettirmeyeceklerini bildiren Bağış, ülkede kardeşin kardeşin kanına göz dikmesi için uğraşanları başarısızlığa uğratacaklarını kaydetti.

Bakan Bağış, şöyle devam etti:

''Bakın bayramda küçükler büyüklerin ziyaretine gider ellerini öperler. İşte gördük mecliste bu milletin imkanlarıyla milletvekili sıfatı taşıyanların aslında terör örgütünün vekili olduklarını ortaya koyarcasına gidip dağdaki büyüklerinin ellerini öpmeye çalıştıklarına hep beraber şahitlik ettik. Onlardan bir hafta evvel de başka bir arkadaşları gitti, hepimizi endişelendirdi. Korktuk ama meğerse piknik yapmaya gitmiş. Allah muhabbetlerini artırsın. Bu ne iç içeliktir. Biz başından beri söylüyoruz. Bunlar ruh üçüzüdür diye. Gerçekten iç içe geçmiş durumdalar. Ama bu millet inşallah buna tepkisini çok net bir şekilde verecektir''

Bu ülkede birlik ve beraberlikten, kardeşçe yaşamaktan, herkesin demokratik ve bireysel haklarını yaşamasından yana olduklarını vurgulayan Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Bakın AK Parti iktidarında bu ülkede ilk defa devletin televizyonunda Arapça, Kürtçe yayınlar başladı. Mahkumlar ilk defa kendilerini ziyaret eden anneleriyle ana dillerinde konuşmaya başladı. Ancak Allah'ın ne kadar büyük olduğunu, şu son kaçırıldığı iddia edilen, pikniğe gittiğini kendisi itiraf eden CHP milletvekilinin yaşadıklarını da görüyoruz. Kendisiyle teröristler karşılaştığı zaman, hainlerle Zazaca konuşmaya çalışıyor. Onlar kendisine diyorlar ki biz bilmeyiz Zazaca, Kürtçe, bizimle Türkçe konuş. Hani siz Kürtler'in kültürel haklarını, dillerini önemsiyordunuz. Kendilerinin Kürtçe bilmediği bir ortamı yaşıyoruz. Bunların hepsi Türkiye üzerinde oynanmaya çalışılan oyunlardır. Bu oyunlarını inşallah hep beraber el ele vererek bozacağız.''

Bağış, buradaki ziyaretinin ardından Beykoz Belediye Başkanlığı'na geçti. Belediyeye giderken vatandaşlarla ve esnafla bayramlaşan Bakan Bağış, daha sonra Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'i makamında ziyaret etti.