Milletvekili genel seçimlerinde sandıkların yüzde 42’si açıldığında AK Parti ve CHP’nin ardından MHP yüzde 13.6 oy alarak barajı geçti. İlk gelen sonuçlara göre MHP’nin Meclis’teki milletvekili sayısı 58 oldu. Barajı geçip geçemeyeceği tartışma konusu olan MHP ilk sonuçlarla rahatlamış oldu.
 
12 Eylül Anayasa Referandumu’nda yıllardır oy deposu olarak gördüğü İç Anadolu illerinde büyük bir oy kaybı yaşayan MHP, genel seçimde kaybettiği oyları geri aldı. MHP Çorum, Kırşehir, Yozgat gibi ülkücü seçmenin yoğun olduğu illerde referandumda ‘evet’e dönen oylarını geri aldığı gibi 2007 genel seçimlerinde aldığı oyların da üzerine çıktı. Ancak İç Anadolu Bölgesi’nden gelen sonuçlar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın milliyetçi seçmene yönelik söyleminin etkili olduğunu da ortaya koydu. MHP’nin eski kalelerinde AK Parti açık farkla yine birinci parti oldu.
 
Bahçeli memleketinde oy kaybetti
 
Referandumda ‘hayır’ kararına rağmen yüzde 22 civarında oyunun ‘evet’e kaydığı tesbit edilen MHP bazı illerde oy kaybetse de İç Anadolu’nun genelinde referandum sonuçlarını telafi etti.
taraf