THY geçtiğimiz haftalarda iş yavaşlatma eylemine katıldıkları gerekçesi ile 305 çalışanı ile yollarını ayırmıştı. Ancak kamuoyunda oluşan tepkinin ardından gazetecilerle bir araya gelen THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, çalışanların tekrar işe alınması konusunu yönetim kuruluna götüreceğini açıklamış ve bu açıklaması manşetlere taşınmıştı.

Hamdi Topçu'nun açıklamalarının gazetelere yansıdığı gün yönetim kurulu da kritik toplantıyı yaptı. Çalışma Bakanı Faruk Çelik'in personelin geri alınması yönünde görüş bildirmesine karşın THY yönetimi işten çıkartılanların geri alınmayacağını açıkladı. Bu yönetim arasında konuyu gündeme getiren Hamdi Topçu da bulunuyor.

KENDİSİ BİLE RET OYU KULLANMIŞ
Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı, işten çıkartılan personelin geri dönüşü konusunda yedi kişiden oluşan THY Yönetim Kurulu'nun tüm üyelerinin ret oyu kullandığını yazdı.

Altaylı, konu ile ilgili yazısında, "Karar 7'de 7 oybirliğiyle alınmış. Yönetim kurulu üyelerinden bir teki bile "Geri alalım" diye oy kullanmamış. Hani meşhur "12 Kızgın Adam" filmi vardır. Farklı farklı versiyonları çekilmiş olan. Bir tek vicdan sahibi jüri iyüsi, tüm jüri heyetinin kararını değiştirir. Vicdanını seslendirerek ve herkesin vicdanını harekete geçirerek. Anlaşılan THY yönetiminde o tek "jüri üyesi" bile yokmuş" ifadelerini kullandı.

THY'nin 7 Haziran'da yaptığı toplantının ardından hurriyet.com.tr'nin ulaştığı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyükekşi, ret veya kabul oyu kullananlarla ilgili bir açıklama yapamayacağını, bu konuda yetkinin Başkan Hamdi Topçu ve Genel Müdür Temel Kotil'de olduğunu söylemişti.

THY'NİN 7 KİŞİLİK YÖNETİM KURULU
Hamdi Topçu - THY Yönetim Kurulu Başkanı

Prof. Dr. Cemal Şanlı- Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkan Vekili. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Uluslararası Özel Hukuk Ana Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapıyor.

Doç. Dr. Temel Kotil- Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Üyesi. THY'de Genel Müdür olarak görev yapıyor.

Mehmet Büyükekşi- Yönetim Kurulu Üyesi. Ziylan Şirketler Grubu Genel Koordinatörü ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı.

İsmail Gerçek- Yönetim Kurulu Üyesi. Maliye'de başmüfettişlik yaptı. 1998 yılından bu yana bir denetim şirketinde ortak Yeminli Mali Müşavir olarak çalışıyor.

Muzaffer Akpınar- Yönetim Kurulu Üyesi. Turkcell'in eski CEO'su olan Muzaffer Akpınar, girişimci ve yatırımcı olarak yenilenebilir enerji, teknoloji, kimyevi maddeler ve inşaat sektörlerinde faaliyetlerine devam ediyor.

Gülsüm Azeri- Yönetim Kurulu Üyesi. Kariyerinin önemli bir bölümünde Şişecam üst yönetiminde görev alan Gülsüm Azeri, halen OMV Petrol Ofisi A.Ş. ve OMV Gaz ve Enerji Holding A.Ş.’nin CEO ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.