Eğer onlara Türkiye dar gelmezse bana yazıklar olsun

ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Tayyip Erdoğan"ın Ankara mitingi öncesinde kürsüye çıkarak medyayı hedef göstermeyi sürdürdü. Gökçek, "Uğur Dündar"a da Mehmet Ali Birand"a da eğer bu Türkiye dar gelmezse bana yazıklar olsun." dedi. Gökçek konuşmasında şunları söyledi:

"Şurada seçimlere bir hafta kaldı. Atsınlar bakalım iftiraları ondan sonra size bir Melih Gökçek sözü. Uğur Dündar"a da Mehmet Ali Birand"a da eğer bu Türkiye dar gelmezse bana yazıklar olsun. Bunların en meşhurunu tarih yapmakta bana nasip oldu Emin Çölaşan"ı. Seçimden sonra da Mehmet Ali Birand"la, Uğur Dündar"ı tarih yapacağım inşallah. Birand"ı geçenlerde aradım dedim ki; "Beni ekrana çıkartsana anlatayım gerçekleri" o da dedi ki; "Seninle ekrana çıkarmıyım. Ne diyeceğin belli olmuyor". Tabii yürek ister."

Kanal kanal gezip tehdit savurdu

Geçen perşembe günü de HaberTurk"un yerel seçim programına katılarak Mehmet Ali Birand"ın sahtecilik yaptığını öne süren Gökçek şunları söyledi: "Sahtecilik yaptığı için sarı basın kartını dahi aldılar. Onun sarı basın kartı yok" iddiasında bulundu. Melih Gökçek programda ayrıca kendisine muhalif davrandıklarını iddia ettiği Birand ve Dündar"a meydan okuyarak "Seçimden sonra onlarla çok konuşacağız. Onların ellerinde kocaman televizyon var. Benim de seçmenlerim var. Bu iş burada bitmiyor."

Seçimden sonra özel mesai

Hızını alamayan Gökçek önceki gün de Kanal 7"de yayınlanan İskele-Sancak programında tehditlerde bulundu: "Bu iki gazetecinin mal varlıklarını soruşturacağım. Bu gazeteciler bu mal varlıklarını nasıl elde ettiler kamuoyuna açıklayacağım. Nasıl Emin Çölaşan"ın mal varlıklarını televizyonda açıklayıp, Çölaşan"ın kaçmasına neden olduysam, bu iki gazetecinin de mal varlıklarını seçim sonucunda açıklayacağım. Seçimle uğraşıyorum şu anda. Uğraşamıyorum ancak seçimlerden sonra bu konuda özel mesai vereceğim, haberleri olsun. Onların servetleri, geçmişlerine kadar herşeyi araştıracağım."

HÜRRİYET