Turizm sezonu öncesi sahil beldelerinde uyuşturucu operasyonlarını sıklaştıran güvenlik güçleri Didim"de uyuşturucu şebekelerinin peşine düştü. Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından düzenlenen operasyonda bir çete çökertildi. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 6"sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
Polis tarafından uyuşturucu madde ticareti yapmak, nakletmek, kullanmak suçlarını işleyen şahıslara yönelik düzenlenen Medusa 2 kod adlı operasyonda; E.A. (22), İ.O. (29), S.G.(20), E.Ç. (35), E.S. (26), E.S. (22), S.A. (24), Y.H. (24) ve A.B.(19) isimli 9 kişi yakalanarak gözaltına alınmıştı.
Ele geçirilen çok miktardaki esrar maddesi, uyuşturucu hap ve tarihi eser ve silahlarla birlikte adliyeye sevk edilen zanlılardan E.S, S.A., S.G., S.A., E.Ç., E.S., ve E.A uyuşturucu madde ticareti yapmak, nakletmek, kullanmak ve haksız menfaat temin etmek suçlarından tutuklanarak Söke Ceza evine gönderildi. Diğer üç zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.