Karacaoğlan Mahallesi Erciyes Sokak’ta oğlu Yunus Göztaş ile aynı evde ikamet eden Medine Göztaş, 6 aydır 65’lik maaşının kesildiği söyledi. Göztaş, “Oğlum Yunus’a gidelim maaşımı çekelim dedim. Ben postane önünde otomobilde bekliyordum görevliler geliyor paramı veriyordu. Ama son gittiğimizde oğlum Yunus’a ‘Annen ölmüş maaşını veremeyiz’ demişler. Maaşımı geç almaya gidince öldü diye maaşımı vermemişler. Bakın ben buradayım. Ölmüş gibi bir halim var mı?. Artık yaşımda geldi ya çok yaşlı olduğum için öldüğümü sanmışlar." dedi. dedi.
Yaşlı kadın Göktaş, “Yaşlanmadan ölünür mü?. Vade yetmezse insan ölür mü?. Vadem yetmedi ama beni ölmeden öldürdüler.” diye konuştu.

Kozan PTT Şubesine gittiklerini belirten Medine Göztaş’ın oğlu Yunus Göztaş, “PTT’de annemin maaşını alabilmek için görevli memura annemin kimliğini verdim. Memur bana ‘hesabınızda para yok. Kaymakamlığa başvurun’ dedi. Oradan bizi Mal Müdürlüğüne gönderdiler, oradaki memur ‘bu vatandaş ölmüş’ dedi. Yanımdaki annemin öldüğüne şaşırdım” diye konuştu. Yetkililere seslenen oğul Göztaş, “Devlet Büyüklerimize sesleniyorum sağ bir insan niçin ölüyor nasıl oluyor. Bu hatanın bir an önce düzeltilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Altı aydır annesinin maaş alamadığını kaydeden Oğul Göztaş, “Annem normalde 3 ayda bir alıyor. Son iki maaşını alamadı. Mal Müdürlüğüne dilekçe yazdık ama kabul olmadı. Ankara’dan bize bir yazı gelecekmiş onu bekliyoruz. Ayrıca öldü dediklerini annemi geçen ay hastaneye götürdüm orada güzelce muayene yaptılar. Annem Kozan Devlet Hastanesinde sağ, maaş karnesinde ölü gözüküyor. Annemin şu an 6 çocuğu, 100’ün üzerinde torunu var. Annem torununun torununu görmüş biri. Devletimiz bunu yaparsa biz ne yapalım." diyerek hatanın düzeltilmesini istedi.

Diğer bir oğlu Hacı Göztaş da teknolojinin bu kadar çok ilerlediği bir dönemde böyle hata yapanların cezalandırılması gerektiğini dile getirdi.