Gül ilginin az olmasını “Seçim kararı almış bir meclisin resepsiyonu, normal” sözleriyle değerlendirdi
 
TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Meclis’te bir resepsiyon verdi. Katılımın geçmiş yıllara göre az olduğu, Başbakan Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin gelmediği resepsiyonda Cumhurbaşkanı Gül de 20 dakika kaldı. Gül, “Resepsiyonda izdiham yok bu sene. Önceki resepsiyonlarda ezilirdik ama bu sene az” hatırlatması üzerine “Normal ama tabii. Seçim kararı almış olan bir Meclis’in resepsiyonu bu. Kimi yeni adaylar ayrılamazlar, tabii ki diğer milletvekilleri de hazırlıklarnı, yeni planlarını yapıyorlar. Dolayısıyla normal karşılamak gerekir” dedi. TBMM Başkanı Şahin de ‘Şeçim havasındayız’ diye konuştu.  
 
KILIÇDAROĞLU’NDAN ŞAHİN’E 
 
Lider sultasını bitirelim
Resepsiyona katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile TBMM Başkanı Şahin arasında şu ilginç sohbet geçti:
 
ŞAHİN: Ben Karabük’e gittim. Seçim bölgem, memleketim oldu.
KILIÇDAROĞLU: Evet, sık sık yer değiştiriyorsunuz, daha doğrusu sayın bakanlar yer değiştiriyor.
ŞAHİN: Genel başkanlar, sizler yapıyorsunuz, gönderiyorsunuz.
KILIÇDAROĞLU: Ben bugün söyledim, lider sultasına son vereceğiz diye ama destek verin, hep beraber son verelim.
ŞAHİN: Olur inşallah, seçimden sonra...
ŞAHİN: (Konuyu değiştirerek) Biraz kilo verdiniz mi?
KILIÇDAROĞLU: Şimdilik fena değil de, bundan sonra daha fazla vereceğiz gibi.
ŞAHİN: 1-2 kilo verdiğinizi görüyorum.
KILIÇDAROĞLU: Evet, doğru...
GAZETECİLER: Özel diyetiniz var mı?
KILIÇDAROĞLU: Vitamin var ama vitaminler kesiyor. Özel bir içeceğim yok. Bir ara eşim avokado, süt falan bir şeyler karıştırdı, sabah onları içtim. Belki bu iki aylık süreçte daha profesyonel bir şey yapmak lazım. Siyah kuru üzüm enerji veriyor. Kayısı, içinde ceviz, badem...  
 
Reklam filmi ağlattı
Bir basın mensubunun “Son reklam filminiz çok etkileyici. Çocuklu olan reklam filminde herkes ağlıyor” yorumu üzerine CHP lideri “Doğrusunu isterseniz benim de gözlerim dolmadı değil” dedi. 
“Seçim sonucu ile ilgili tahmininiz var mı?” sorusuna Kılıçdaroğlu şu yanıtı verdi: 
Dördüncü büyük devrim
“Bir tahminim var. Hedefimiz tek başına iktidar olmak. Dördüncü büyük devrime adım atıyoruz. Birincisi Cumhuriyet, ikincisi çok partili rejim, üçüncüsü sosyal demokrasi, dördüncüsü demokrasi ve özgürlük.” 
 
MİLLİ EĞİTİM BAKANI ÇUBUKÇU
 
İptal yetkisi bakanlıkta değil
YGS ile ilgili soru yağmuruna tutulan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ise “Bu konuda söyleyeceğim her şeyi söyledim. Yeni bir şey beklemeyin” yanıtını verdi. Çubukçu, makamına oturan öğrencinin sözleriyle ilgili ise “Çocuğa çok yanlış soru soruldu. Milli Eğitim Bakanı’na ‘Sınavı iptal edecek misiniz?’ diye sorulmaz. Sınavı iptal yetkisi Milli Eğitim Bakanlığı’nın değil çünkü...” dedi. 
 
RESEPSİYONDAN NOTLAR
 
BDP’liler de katılmadı
 
GÜL 20 DAKİKA KALDI Cumhurbaşkanı Gül, saat 19.30’da başlayan resepsiyon 10 dakika sonra geldi ve yaklaşık 20 dakikalık bir süre içinde salonda tur attıktan sonra ayrıldı. 
 
GÜL’ÜN DAYISI DA GELDİ Gül’ün dayısı, şair ve yazar İLESAM üyesi Abdullah Satoğlu da resepsiyona katıldı. Güçlükle yeğeninin yanına ulaşan Satoğlu bir süre Gül ile sohbet etti.
 
ERDOĞAN KATILMADI Başbakan Erdoğan, İstanbul’da programı olduğu gerekçesiyle resepsiyona katılmadı. Erdoğan Ankara’daki 23 Nisan kutlamalarının ardından akşam saatlerinde İstanbul’a gitti. 
 
BAHÇELİ SÜRPRİZ YAPTI Geçmişte tüm resepsiyonlara katılan MHP lideri Devlet Bahçeli, dünkü resepsiyonda yoktu. Bahçeli’nin bugün İzmir’deki propaganda toplantısına hazırlık çalışması yaptığı için resepsiyona katılmadığı öğrenildi. 
 
KILIÇDAROĞLU YALNIZ GELDİ CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gül salondan ayrılırken resepsiyona geldi. Kılıçdaroğlu’nun salona yalnız gelmesi dikkat çekti. 
KOMUTANLAR KATILMADI Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları geçen yıl olduğu gibi bu yıl da özel oturuma ve resepsiyona katılmadı. 
 
ÇİZİK YİYENLER DAHA FAZLAYDI Resepsiyona, AK Parti’den de katılım cılız oldu. Katılan AK Partili vekiller arasında, liste dışı kalanların sayısının, yeniden adaylık şansu bulanlardan daha fazlaydı. 
 
BDP YOKTU: DSP Genel Başkanı Masum Türker’in katıdığı resepsiyona, BDP’li ve BDP kökenli bağımsız milletvekillerinden hiçbiri katılmadı. 
 
YARGIYI KILIÇ TEMSİL ETTİ: Yüksek yargıyı temsilen resepsiyona katılan tek isim ise Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç oldu.