TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda torba yasa görüşmeleri tamamlandı. Ak Parti’nin gece yarısı son dakika gündeme getirdiği ilginç bir yasa değişikliği muhalefetin sert tepkisine neden oldu. AK Parti milletvekillerinin verdiği önerge ile bir soruşturmada savunma avukatının dosya içeriğini incelemesi veya içindeki belgelerden örnek almasına “soruşturmanın amacını tehlikeye düşürebileceği” gerekçesiyle kısıtlama getirilme yetkisi verilmeye çalışıldı.

MHP Milletvekili Mehmet Günal, önergenin İçtüzüğe aykırı olduğunu savunarak görüşülemeyeceğini söyledi. Plan ve Bütçe Komisyonu’nun AK Partili Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, önergeyi okutmadaki ısrarını sürdürünce MHP’li Günal ve Erkan Akçay, divana giderek okutulan önergeyi görevlinin elinden alarak yırttı. Sert tartışmalar dolayısıyla komisyon toplantılarına üç kere ara verilmek zorunda kalındı. Günal, “Milletvekilliğini bırakacağım, bu işin peşini bırakmayacağım. Hayatıma mal olsa bundan geri adım atmıyorum” diye bağırdı. Toplantıya yine ara verildi.

Muhalefet partileri, önergenin ‘cemaat’e yönelik operasyonda soruşturma dosyasının gizlenmek istenmesi’ nedeniyle getirildiğini vurgularken, yargı ile ilgili bir önergenin içinde hiç yargı maddesi olmayan torba tasarıya ilave edilmek istenmesinin İçtüzük’e aykırı olduğunu belirtti.

Toplantıya defalarca ara veren komisyon başkanı, gece 02.40’ta önergenin geri çekildiğini açıkladı. Görüşmenin uzaması nedeniyle oruç tutan vekiller sahura zor yetişti. Tartışmaların ardından önerge geri çekildi ve torba yasa tasarısının tümü oylanarak kabul edildi.