Nazilli Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Gündemde görüşülen 10. madde kabul edilerek karara bağlanırken zaman zaman sert tartışmalar yaşandı.
Nazilli Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan Meclis toplantısı hareketli anlara sahne oldu. Gündem maddesi olarak tartışılan 10 maddenin ilk maddesi olan "İmar plan tadilatının görüşülmesi", 7. madde olan "3 encümen üyesinin seçiminin yapılması" ve 8. madde olan "Belediye malları takdir komisyonuna 1 asil, 1 yedek, Belediye İmar Komisyonuna 5 asil, 5 yedek, askerlik meclisine 1 asil, 1 yedek, mal müdürlüğü gayrimenkul satış komisyonuna 1 asil ve 1 yedek üyenin seçiminin yapılması" maddeleri sert tartışmalara sahne oldu. Az sayıdaki CHP"li meclis üyelerinin itirazlarına rağmen çoğunluğun oyları ile görüşülen 10 madde de kabul edildi. Belediye"ye ait olan Mimar Ahmet Şensan Kültür Merkezinin altındaki 2 dükkan özürlüler merkezi olarak yeniden yapılandırılırken, gündemin diğer önemli bir maddesi olan 9. maddedeki "Tüzel kişiliği sona erdirilecek yerler" maddesi görüşülerek başta Durasallı, Güzelköy, Dallıca, Bozyurt ve Arslanlı"nın Nazilli Belediyesi sınırları içerisine dahil edilmesi karara bağlandı.
Meclis gündeminin son maddesi olan 10. maddedeki “Nazilli Belediyesinde çalışan memurların maaşlarına iyileştirme yapılması” gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Madde hakkında görüşlerini bildiren CHP"li Meclis Üyesi Ali Gün, yaptığı araştırmayı değerlendirerek “Belediye çalışanlarımız, benzer çalışanlara oranla çok düşük maaş alıyorlar. İlgili üç sendika yetkilileri ile görüşerek belediye memurlarımızın maaşlarının yeniden düzenlenmesinin yerinde olacağını düşünmekteyiz” dedi.
Oturum Başkanı olarak Belediye Başkanı Aytekin Kaplan Belediye çalışanları arasındaki eşitliğin sağlanmasının kendileri açısından önemli olduğunu vurgulayarak “Huzursuzluk oluşturulmaması, Nazilli Belediyesi çalışanlarının kardeşlik ve dostluk bağlarının güçlenmesi açısından konuyu önemle takip ediyoruz. Bu nedenle en kısa sürede sendika yetkilileri ile görüşerek memurlarımızın maaşlarını iyileştireceğiz” dedi.
Yapılan oylamalarla komisyonlarda görev alan meclis üyelerinin görev dağılımları da yeniden düzenlendi. Oylamaya göre görev dağılımı şu şekilde gerçekleşti. Encümen Üyeliklerine; Recep An, Cihan Gevrekoğlu ve Hilmi Volaka. Plan ve Bütçe Komisyonuna; Reşat Oflioğlu, Süleyman Gürbüz, Zühtü Çakar, Fatih Pehlivan ve Osman Kana. Belediye Malları Takdir Kıymet Komisyonuna; asil üye İbrahim Demirci ve yedek üye Ali Osman Tuncay. Askerlik Meclisine; asil üye Ali Mersin ve yedek üye Zühtü Çakar. İmar Komisyonuna; Süleyman Bilgen, Mehmet Sungur, Ali Yüksel, Necdet İzgü ve Ayşin Hittet. Son olarak da Mal Müdürlüğü Gayrimenkul Satış Komisyonuna asil üye Mehmet Ali Sağlık ve yedek üye olarak Akif Şare seçildi.
İmar Komisyonu üyelerinin seçiminde İnşaat Mühendisi Kazım Zeyrek üyeliğe önerilirken yapılan tartışmaların ardından verilen ilk liste oy çokluğu ile kabul edilerek karara bağlandı. Alınan bu kararın ise meclis toplantısının ardından sert tartışmaların yaşanmasına engel olmadığı gözlendi.