Bağımsız bir belediye meclis üyesi, belediye başkanı ve tüm meclis üyelerine küfredince olay çıktı. Gündemin tarifelerle ilgili bir maddesi görüşülürken çıkan tartışmada, bağımsız belediye meclisi üyesi Faik Dülger sinirlenerek, tartıştığı CHP'li üye Murat Yakar'a "Ben seni kökünden satın alırım" dedi. Tartışmanın daha da alevlenmesi üzerine bağırıp çağırmaya başlayan Faik Dülger, aşırı sinirli davranışlarda bulunarak küfretti.
Kuşadası'nda iki akaryakıt istasyonunun da sahibi olan Bağımsız Belediye Meclisi Üyesi Faik Dülger, belirlenen yıllık 2 bin liralık karara itiraz etti. Karara daha önce de yazılı olarak itiraz eden Faik Dülger'in ısrarı üzerine söz alan bütçe komisyonu üyesi Bağımsız Belediye Meclisi Üyesi Ahmet Altunsoy, komisyon olarak Türkiye'deki uygulamaları incelediklerini, akaryakıt istasyonları ile hastane atıklarının daha maliyetli olması nedeniyle bu tür işletmelerden her yerde daha fazla çöp bertaraf bedeli
alındığını açıkladı. Altunsoy, Faik Dülger'e konut ve akaryakıt istasyonları dışındaki işyerleri için aynı hassasiyeti neden göstermediğini sordu.
Bunun üzerine Faik Dülger yeniden söz alarak, "Ben burada halkın çıkarlarını savunuyorum. Neden kamyon kamyon çöp çıkaran otellerden daha az alınıyor. Bu adaletsizlik" dedi. Tartışmanın alevlenmesi üzerine daha da ileri giden Faik Dülger küfretti. Küfür olayının ardından toplantıyı terk etmeye kalkan Faik Dülger'e seslenen Belediye Başkanı Akdoğan, "Lütfen sakin olun. Faik Bey lütfen yerinize oturun" dedi. Bunun üzerine Faik Dülger yerine dönerek toplantıya devam etti.
Bunun üzerine konuşan CHP'li Belediye Meclisi Üyesi Murat Yakar ise Faik Dülger'i eleştirerek, "Bütçe Komisyonu Üyesi arkadaşımız akaryakıt istasyonlarından neden daha fazla ücret alındığını biraz önce açıkladı. Ama nedense Faik Bey sürekli bu konuda itiraz ediyor. Konutlar ve diğer işyerleri konuşulurken hiç sesi çıkmadı. Kendisi akaryakıt istasyonu sahibi olduğu için mi bu kadar itiraz ediyor. Zaten geçen iki toplantıda da benzer bir tavır sergilemişti. Biz bir öneri sunuyoruz. 4 CHP'li ve 2 Bağımsız
Meclis Üyesi olarak biz Faik Bey'in yıllık çöp bertaraf bedelini ödemeye hazırız" diye konuştu.
Toplantının ardından açıklama yapan Bağımsız Meclis Üyesi ve Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Altunsoy, Belediyenin de ortağı olduğu Kuş-Atak Birliği katı atık tesisinin tamamlandığını belirterek, söz konusu tesisten Belediyeye düşen borç miktarının 7 milyon avro olduğunu hatırlattı. Katı atık tesisini yapan ve işleten belediyelerin Çevre Kanunun 12'nci maddesi gereği, iş yeri ve konutlardan bertaraf ücreti toplama hakkına sahip bulunduğunu anlatan Altunsoy, "Alanya gibi belediyeler yıllardır bu bedelleri
alıyor. Komisyon olarak biz bu borcu ve belediyenin her ton çöp için birliğe ödeyeceği 17,5 lirayı da hesap ederek Kuşadası için çöp bertaraf bedellerini belirledik. Örneğin konutlar yıllık 40 lira, akaryakıt istasyonları 2 bin lira, özel hastaneler ise 5 bin lira ödeyecek" dedi.
AK Parti'li Belediye Meclisi Üyesi Bahadır Yıldırım ise "Bu davranışı onaylamak mümkün değil. Talisiz bir konuşmaydı. Faik arkadaşımız o an sinirlerine hakim olamadı her halde. Ağzından böyle bir cümle kaçtı. Tanıdığımız bir insan. Öyle küfürlü konuşan bir kişi değil normalde. Biliyorsunuz ki meclisteki görüşmelerde bazen insanlar sinirlenebiliyor" dedi.
Olayın kahramanı Faik Dülger ise toplantıdan sonra yaptığı açıklamada kendini şöyle savundu: "Akaryakıtçılara haksızlık yapıldı. Oteller kamyon kamyon çöp çıkarırken 800 lira, bin lira veriyorlar. Akaryakıt istasyonları 2 bin lira. Ben tansiyon ve kalp hastasıyım. Tartışmanın heyecanıyla benim orada ağzımdan bir küfür çıktıysa, rahatsızlığımdan dolayı. Eğer ağzımdan küfür çıktıysa meclis üyesi arkadaşlarımdan özür dilerim. Ama ben hatırlamıyorum".