Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturma kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifade veren Memduh Bayraktaroğlu, Özer Çiller ile Sedat Peker’i evinde buluşturduğunu söyledi. Buluşmada Özer Çiller, Peker’den Anavatan Partisi’nden (ANAP) 17 milletvekilini DYP’ye getirmesini istemiş.

Siyaset mafya ilişkisini bütün çıplaklığı ile ortaya koyan buluşma 2001 yılında gerçekleşti. Özer Çiller, eski Başbakanlardan Tansu Çiller’in siyasi danışmanlığını yapan Memduh Bayraktaroğlu’ndan Sedat Peker’le bir buluşma ayarlamasını talep etti. 

Bu talebe önce şaşırdığını söyleyen Bayraktaroğlu, buluşmayı Taraf’a anlattı: “Bir gün Özer Çiller bana ‘Sedat Peker seni çok seviyormuş’ dedi. Ben de ‘kendisinden bir şey talep etmem, o nedenle sever’ dedim. Bunun üzerine ‘kendisiyle buluşmak istiyorum’ dedi. Özer Çiller’in kafasında ANAP ve MHP’li vekiller için bir plan vardı.

Bu buluşma isteğini Sedat Peker’e anlattım. O da ‘senin evinde olursa görüşürüm’ dedi. Benim Caddebostan’da bulunan evimde, Özer Çiller, Peker’e ‘senin Anavatan Partisi içinde 15-17 kişi ile samimiyetin varmış. Bunların finansmanını sen ve çevren yapmış. Bunları oradan alıp DYP’ye getirebilir misin’ diyerek teklifte bulundu.

Bu konuşma üzerine Sedat Peker, ‘Benim o kadar gücüm yok ama dostlarım var. Sizin hatırınız için görüştürürüm’ diye cevap verdi. Evimde yapılan bu konuşmadan sonra DYP’ye, başta Eyüp Aşık olmak üzere üç-dört milletvekili geldi ama arkası gelmedi. Özer Çiller’in DYP’yi Sedat Peker üzerinden canlandırma planı da suya düştü.”

“Ben katil değilim”
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde talimatla alınan ifadesinde bütün bunları anlattığını söyleyen Bayraktaroğlu şöyle devam etti: “Özer Çiller gittikten sonra Peker’e, ‘Neden benim evimde buluşmak istediniz’ diye sordum. Sedat, ‘Abi bu devlet bana bunların başbakanlığı döneminde, Halis Toprak’ı öldürmem için teklif getirdi. Beni katil mi sandılar, bana katil gözüyle bakan bir adamla ben başka bir yerde nasıl görüşeyim’ diye cevap verdi. Aslında ben bu olayı yıllar önce Halis Toprak’ın damadı Emre Dildar’dan duymuştum. Emre Dildar bir gün yemek yerken bana ‘Bizim ağayı öldürecekler. TARAF