Bir sekreterin de çalışmak istediği milletvekilinin yollarına gül dökmesi sonu oldu. TBMM yönetiminin, sözkonusu sekreteri ihtiyaç fazlası sekreterlerle birlikte önümüzdeki hafta kurumuna geri gönderme kararı aldığı öğrenildi. Başka kamu kurumlarında çalışırken, TBMM’ye geçici görevli olarak gelen sekreterler maaşlarına ek olarak 1000 TL civarında ek ücret alıyor.

Birbirlerine girdiler

Milletvekilleriyle çalışmak isteyen sekreterlerin, şaşkınlık veren ikna metodlarına başvurduğu ortaya çıktı. Yeni milletvekilleriyle çalışmak için birbirleriyle yarışa giren sekreterler, art arda tatsız olaylar da yaşadı. Edinilen bilgilere göre, CHP’li Aldan, çalışmak için iki sekreter ararken, TBMM’deki ihtiyaç fazlası 8-10 civarındaki sekreterle görüştü. Bu görüşmeler sırasında A Blok 1. Kat 3. Banko’da iki sekreter, “Ben çalışacağım, hayır ben çalışacağım” diyerek saçsaç başbaşa kavgaya tutuştu. Çevredekilerin müdahalesine rağmen ayrılmayan ikili, polislerin müdahalesi sonucu yatıştırılabildi.

Benim anlaştığım hanımlar değil

Aldan, konuya ilişkin olarak  soruları yanıtlarken, kendisinin olmadığı bir zamanda makamında çalışmak isteyen iki sekreter adayının birbiriyle kavga ettiğini belirtti. Aldan, “Kavga edenler benim anlaştığım sekreter hanımlar değiller. Sadece sekreter olmak için talepte bulunmaya gelenler arasında böyle bir tartışma olmuş. Tercih ettiğim isimlerin kavgası olmadığı gibi, tartışmaya da şahit olmuş değilim” diye konuştu.