TBMM Genel Kurulunda, muhalefetin karşı çıktığı ve iki haftadır tartışılan Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı bölgenin temizlenmesiyle ilgili yasa tasarının görüşmelerine devam edilecek. Meclis, bu hafta fazla mesai yapacak.
Türkiye-Suriye sınırındaki mayınlı bölgenin temizlenmesine ilişkin tasarı, 26 Mayıs Salı günü ele alınacak. Meclis, 6 maddeden oluşan tasarının, 2 haftada 4 maddesini görüşerek kabul etti. Tasarının görüşmelerine, yürürlük ve yürütme maddesi üzerinden devam edilecek.

Bu hafta Mecliste ele alınması beklenen bir diğer düzenleme ise gündemin ön sıralarında bulunan Türk Ceza Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı. Tasarıya göre, rüşvet suçu; Türk vatandaşı ya da yabancının yurt dışında işlemesi halinde Türk kanunlarının uygulanacağı suçlar arasından çıkarılıyor. Böylece bir Türk vatandaşı, yurt dışında rüşvet verirse, Türkiye'de bulunması halinde, kovuşturma için Adalet Bakanının iznine gerek kalmayacak.

Tasarıların tamamlanması durumunda, Türk Vatandaşlığı Kanunu tasarısının görüşmelerine başlanacak.

TBMM Genel Kurulunun bu hafta salı günü 15.00-23.00, çarşamba ve perşembe günü 14.00-23.00 saatleri arasında çalışması planlanıyor.

Genel Kurulun yanı sıra komisyonlar da yoğun bir tempoda çalışacak.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, 26 Mayıs Salı günü Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda değişiklik yapılmasını ilişkin tasarıyı ele alacak.

TBMM KİT Komisyonu, 27 Mayıs Çarşamba PTT ve ÇAY-KUR'un 2007 hesaplarını inceleyecek.

TBMM Adalet Komisyonu, 28 Mayıs Perşembe günü Askeri Hakimler Kanununda değişiklik yapılmasını öngören tasarıyı görüşecek.