CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt ve bir grup vatandaş, Ardahan'ın Çıldır ilçesinde adliyenin kapatılmasını protesto etmek amacıyla Meclis'te kazma ve kürekle basın toplantısı düzenledi.

Çıldır ilçesinin MÖ 650 yılında Saka Türkleri'nin yerleştiği bir merkez olduğunu belirten Öğüt, şunları söyledi:

''Çıldır ismi Oğuz Beyi'nin oğlunun adıdır. 16. yüzyılda eyalet olan Çıldır 14 Temmuz 1878'de Berlin Antlaşması'yla Ruslara savaş tazminatı olarak verilmiş ve 43 yıl Çıldır düşman işgalinde kalmıştır. Çıldırlı Aşık Şenlik, elinde sazıyla kahve kahve dolaşarak, halkını örgütleyip o tarihte silahı olmayan halkla birlikte kazma kürekle düşmanı kendi topraklarından çıkarmış ve bu toprakları vatan yapmıştır.

Öğüt, “Kazma kürekle kazandığımız Çıldır'ı kimseye bırakmayacağız ve kazma kürekle mücadele ederek adliyemizi geri alacağız'' dedi.

Kazma kürekle Meclis'te yaptıkları bu basın toplantısının ''ilk ikaz'' olduğunu belirten Öğüt, adliyenin kapatılmasına ilişkin kararın geri alınmaması durumunda yeni eylemlerin olacağını dile getirdi.

Çıldırlıların göçe zorlanmak istendiğini iddia eden Öğüt, ''Çıldır topraklarını boşaltıp Ermenistan'a vermek istiyorsanız, bunu açıklayın. Biz var gücümüzle Çıldır'da Türk bayrağını dalgalandıracağız'' ifadesini kullandı.