Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin, bazı belediye meclis üyelerinin yeteri kadar bilgiye sahip olmadan soru önergeleri verdiğine işaret ederek, “Belediye meclisi toplantılarında bilgisizce yapılan eleştiriler artık mizahlaşmaya başladı” dedi.
Meclis toplantılarında sırf muhalefet etmek ve gündemi işgal etmek için bilgisiz ve komik itirazların yapıldığının altını çizen Başkan İlhami Ortekin, “Belediye meclis toplantısında bir meclisi üyesi çıkıp "Çeştepe Mezarlığı"ndaki" ağaçların kuruduğuna dair bana hesap soruyor. Ben bu duruma gülmek mi? Yoksa ağlamak mı? Gerektiğini bilemiyorum. Aydın Belediye Meclisi üyesinin Çeştepe"nin ayrı bir belediye olduğu ve Aydın Belediyesi"ne bağlı olmadığını bilmiyor olmasına pes demekten başka bir şey denilemez. Ama son derece önemli konu başlıklarının görüşüldüğü meclis toplantısında böyle içi boş gereksiz eleştiriler gelince insan haliyle geriliyor” diye konuştu.
Göreve seçildiği günden beri belediye meclis üyelerinin mecliste tartışılan konu başlıklarıyla ile ilgili bilgi sahibi olması gerektiğini ısrarla söylediğini hatırlatan Ortekin, şöyle konuştu: “Gerekli bilgiyi de kişi araştırıp konunun içinde olarak kendisi edinir. Bazı arkadaşlar ellerini kaldırıp kabul oyu verdikleri yönetmeliğe bir sonraki oturumda muhalefet ediyor. Ben bu arkadaşlara belediye meclisi okul değil, kimsede size öğretmenlik yapmak zorunda değil diyorum”