Bütçe görüşmelerinin başlamasından önce söz alan Belediye Başkanı İlhami Ortekin, Aydın Belediyesi olarak hiçbir zaman zam yapma taraftarı olmadıklarını söyledi. Bununla birlikte göreve geldikleri gün vatandaşlara bazı sözler verdiklerini hatırlatan Başkan Ortekin, “Halkımıza verdiğimiz sözümüz ve en az zammı yapma prensibimizden asla taviz vermeyeceğiz. Gönül hiçbir zaman zam yapma taraftarı değil ancak, şartlar bize bunu zorluyor. Girdilerimizde önemli ölçülerde artışlar var. Elektrik ile su temini konusunda sıkıntılar yaşıyoruz. Bu nedenle her zaman olduğu gibi bu yılda enflasyon oranlarının altında bir rakamla tarife değişikliği yapmak için mücadele edeceğiz. Bütçenin hazırlanması için oluşturulan komisyonumuz gerekli hassasiyeti yürüterek, en iyi şekilde çalışmalarını tamamlayacaktır” dedi.
Başkan Ortekin"in konuşmasının ardından gündem maddeleri arasında yer alan Aydın Belediyesi 2009 Yılı Gelir-Ücret Tarifesi, 2009 Yılı Performans Programı ve 2009 Yılı Analitik Bütçesi maddeleri görüşülüp, raporların hazırlanması için oy birliği ile Bütçe Komisyonuna sevk edildi.
Toplam 12 gündem maddesinin ele alındığı Aydın Belediye Meclisi Kasım ayı ilk oturumunda merkez Osman Yozgatlı Mahallesi"nde yapımı devam eden parka Aydın Belediyesi eski başkanlarından Cevat Aldemir"in verilmesi kararlaştırıldı.