2009 yılının ilk oturumu geçen yılki oturumların aksine sakin geçti. 10 Gündem Maddesi"nin görüşüldüğü toplantıda maddelerin çoğu oy birliği ile onaylandı.
Belediye başkanı İlhami Ortekin Başkanlığı"nda gerçekleştirilen oturumda 2008 yılı içerisinde özürsüz veya izinsiz olarak arka arkaya 3 oturum katılmayan Meclis üyelerinden Şenol Uğur, mevcut oturuma da gelmemesi nedeniyle üyelikten düşürüldü. Bu arda yaklaşan seçimler nedeniyle Aydın Belediye Meclisi oy çokluğu ile Mart ayının tatil edilmesine karar verdi.
Gündemin 4. maddesi gereği yapılan Denetim Komisyonu Üye Seçimleri kapalı zarf usulü gerçekleştirildi. Yapılan seçimlerde Alaattin Durmaz, Halis Günday, Zakir Aksu, Ali Ulvi Sabuncu ve Aydın Ünüvar Denetim Komisyonu üyesi seçildiler. Bu arada Güzelhisar İlköğretim Okulu"nun yeni binası ile eski binasının takası için Belediye Başkanı İlhami Ortekin"e yetki verildi.
Gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra toplantı normal olarak sona erdi. Daha önceki oturumlarda oldukça sert tartışmalara sahne olan Aydın Belediye Meclisi 2009 yılının ilk oturumu sakin ve uyum içerisinde gerçekleştirdi.