.
 
Ayşe Paşalı’nın davası sürerken Meclis önünde eylem vardı. VATAN gazetesi yazarı Ruhat Mengi ve 18 kadın derneği, çocuklara tecavüz edenleri ve kadına yönelik şiddeti protesto etmek için oturma eylemi yaptı
 
Ankara’da kocası tarafından öldürülen Ayşe Paşalı’nın duruşması sürerken kadınlar TBMM önündeydi. Meclis’in önünde buluşan “cesur kadınlara” polis geçit vermedi. “Utanıyoruz, susmayacağız” eyleminde buluşan kadınlar Türkiye’deki “kadına ve çocuklara yönelik şiddeti ve tecavüzü” protesto etti.
 
Katiller serbest kalmasın
 
VATAN Gazetesi Yazarı Ruhat Mengi, ellerinde kelepçelerle TBMM önünde bir açıklama yaparak, şunları söyledi:
 
“Çocuklara tecavüz edenlerin ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılmasını istiyoruz. Kadına ve çocuğa yönelik şiddet ve tecavüzü önleyici yasalar TBMM’den geçene kadar mücadele edeceğiz. Tecavüzcüler, katiller serbest bırakılıyor. Katiller dışarıda, gazeteciler içeride, ondan sonra ileri demokrasiyi anlatıyorlar Avrupa’ya. O çocukları kaderlerine terk edemeyiz. Onlara tecavüz edeler, kadınları öldürenler serbest bırakılamaz. 21. yüzyılda böyle bir Türkiye’yi mi kabul edeceğiz? Ben gazeteci olarak kabul etmiyorum. İsterdim ki tüm köşe yazarı arkadaşlarım burada olsunlar” dedi. Eyleme destek veren Türkiye Kadın Dernekleri Federasyon Başkanı Canan Güllü, sadece temsilcilerin Meclis önüne geldiğini belirterek, “Özel izin gerektiği için maalesef 50 bin kişi gelemedik” ifadesini kullandı.
 
Polis engelledi
 
Ardından Meclis’e yürümek isteyen kadınlara polis barikat kurarak engel oldu. Kadın ve çocuk kıyımına karşı susmayacaklarını anlatan Ruhat Mengi, eyleme destek için gelen siyasi parti temsilcilerine de, “Burada siyaset istemiyoruz. Bu yasa Meclis’teyken AK Parti de sustu, CHP de sustu. Burada CHP reklamı yapmıyoruz” dedi.