TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplama çağrısı üzerine, ''Anayasa ve İçtüzük'teki çerçeve açısından konunun değerlendirmesini yaptık. Bilinen usuller çerçevesinde gerekli duyuruların yapılması gerekiyor. Zannediyorum 14 Ağustos günü toplansın diye bu duyuruyu bugünden itibaren yapacağız'' dedi.

Çiçek, TBMM'de gazetecilerin, Meclis'in olağanüstü toplanmasına ilişkin CHP'nin başvurusuyla ilgili sorularını yanıtladı. Geçmiş uygulamaları da dikkate alarak konuyu Anayasa ve İçtüzük çerçevesinde değerlendirdiklerini kaydeden Çiçek, şöyle devam etti:

''1982 Anayasası yürürlüğe girdikten sonra 30'un üzerinde olağanüstü toplantı talebi olmuş. Dolayısıyla Anayasa ve İçtüzük açısından yapılması gereken neyse, geçmiş uygulamaları da dikkate alarak onu yapmaya çalışacağız. Konunun biz Anayasa ve İçtüzük'teki çerçeve açısından değerlendirmesini yaptık. Bilinen usuller çerçevesinde gerekli duyuruların yapılması gerekiyor. Zannediyorum, 14 Ağustos günü toplansın diye bu duyuruyu bugünden itibaren yapacağız. Bizim yapacağımız iş belli bu konularda. Dediğim gibi geçmişte 30'dan fazla örneği var.''

CHP'nin çağrısına AK Parti ve MHP'nin olumsuz yanıt verdiğinin hatırlatılması üzerine Çiçek, ''İşin o kısmını bilemem. Meclis Başkanlığı açısından yapılması gereken sınırlı sayıda iş ve işlem var. Geçmiş uygulamaları da dikkate alarak biz işin o kısmını yaparız. Ondan sonrası artık sayın milletvekillerinin ve parti gruplarının bileceği iştir. O kısmını biz bilemeyiz. Biz, bize düşeni yapmaya çalışırız'' diye konuştu.