Aydın İl Genel Meclisi üyeleri Halil İbrahim Karaçam, Turan Türkmen, Orhan Korkmaz, Necmettin Ünüvar ve Metin Erkan tarafından İl Genel Meclisi’ne sunulan ‘İlimize bağlı orman köylerinin köy yerleşik alanıyla ilgili, sıkıntılarının imar ve hukuki anlamda araştırılması’ konusunda ‘İmar ve Bayındırlık ile Hukuk Komisyonları’nın ortak raporu okundu.
Komisyonlar adına raporu İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Orhan Karasuoğlu okudu.
Rapor’da Aydın’da belediye sınırları dışında kalan köylerin 50 tanesinin köy yerleşik alanı yapılmadığına dikkat çeken Karasuoğlu, “Köy yerleşik alan tespitlerinde, zeminde bulunan en son evden 100 metrelik sınır baz alınarak yapılmakta ve mülkiyet bilgileri dikkate alınmamaktadır. Bu nedenle köy yerleşik alan tespitlerinde gerek orman, gerekse hazine arazileri üzerindeki konutların mülkiyet çözümleri için 2/ B maddesi kapsamında ormanm dışına çıkarılıp şahıslara satışları yapılması halinde köylerdeki mülkiyet sorunları çözülebilecek ve binalara ruhsatları verilebilecektir” dedi.
Karasuoğlu’nun ardından konuşan Aydın İl Genel Meclisi Başkanı Hayri Güleç’te bu tür sıkıntıların yaşandığını, orman köylülerinin çok büyük sıkıntılar yaşadığını söyledi. Güleç, bu sorunun çözümü için Aydın İl Genel Meclisi olarak ellerinden gelenini yapmaları gerektiğine dikkat çekerek, diğer illerde bu sorunun çözüldüğünü ifade etti.
İmar ve Bayındırlık ile Hukuk Komisyonları’nın raporu oy birliği ile kabul edildi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg