Guinness Rekorlar Kitabı'na göre popüler müzik tarihinin en başarılı söz yazarlarından Paul McCartney, grafik tasarımcılar için bir yarışma düzenliyor.

The Beatles ve Wings'in eski üyesi, müzisyen, söz yazarı ve besteci McCartney, tasarımcıları solo albümleri ''McCartney'' ve ''McCartney II'' den esinlenerek hazırlayacakları grafik çalışmalarını göndermeye davet ediyor.

Silikon Vadisi merkezli uluslararası bir şirkette pazarlama direktörü olarak görev yapan Burcu Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Paul McCartney'in The Beatles üyesi olarak dünya çapında ün kazandığını ve John Lennon ile rock müzik tarihinin en etkili ve başarılı söz yazarı ortaklığını gerçekleştirdiğini söyledi.

''Bin yılın bestecisi'' olarak nitelendirilen sanatçının US Billboard Hot 100 listelerinde birinci sıraya oturan 32 singılı olduğunu anlatan Çetin, McCartney'in tasarımcılar için harika bir fırsat sunduğunu kaydetti.

Tasarımcılar için uluslararası katılımlı bir yarışma düzenleyen sanatçının, ''Bu yarışma ile eğlenin. Göndereceğiniz muhteşem çalışmaları görmeyi sabırsızlıkla bekliyorum ve tamamen özgür bir şekilde çalışmanızı hazırlayıp bu sırada iyi vakit geçirmenizi diliyorum'' sözleriyle duygularını dile getirdiğini kaydeden Çetin, grafik tasarımcılar ve illüstratörlerin 6 Eylül'e kadar başvurularını yapabileceklerini söyledi.

McCartney'in tasarımcıları solo albümleri ''McCartney'' ve ''McCartney II''den esinlenerek hazırlayacakları grafik çalışmalarını göndermeye davet ettiğini belirten Çetin, ''Özellikle 'McCartney'den 'Maybe I'm Amazed' ve 'McCartney II'den 'Coming Up' parçalarından esinlenebilirsiniz'' dedi.

Kazanan tasarımcının çalışmasının Paul McCartney'in internet sitesi ve sosyal medya kanallarında yer alacağını ve uluslararası tanınmışlık kazanacağını vurgulayan Çetin, ''McCartney kazanan tasarımın litografi baskısını imzalayacak ve kazanana vermeden önce Londra'nın en şık galerinden biri olan Idea Generation'da sergilenecek. Bunun yanı sıra şanslı tasarımcı 'McCartney' ve 'McCartney II' albümlerinden lüks bir dizi, bin dolar para ödülü ve Adobe Creative Suite 5, Paul McCartney konseri için bir çift bilet kazanacak ve Paul McCartney ile tanışabilecek'' diye konuştu.

Sanatçının ikinci ve üçüncüleri de kendisinin seçeceğini bildiren Çetin, şunları kaydetti:

''İkinci ve üçüncü olan sanatçılar 'McCartney' ve 'McCartney II' albümlerinden lüks bir dizi, Adobe Creative Suite 5 ve sanatçının konseri için bir çift bilet kazanacak. Paul McCartney ile buluşup tanışabilecek. Ayrıca çalışmalar sanatçının sosyal medya kanallarında yer alacak.

En yüksek oyu alan 6 katılımcıdan her biri de sanatçının her iki albümünün kopyalarını alacaklar ve 600 dolarlık ödülü paylaşacaklar. Sanatçı, tüm başvuruları ve en yüksek oyu alan gönderimlerin tamamını gözden geçirerek kazananları seçecek. İlgilenen tasarımcı ve illüstratörler 6 Eylül'e kadar Türkçe dil desteği olan Talenthouse internet sitesinden başvuru yapabilecek. Oylama 7 Eylül'de başlayacak, 13 Eylül'de sona erecek. Kazanan 5 Ekim'de açıklanacak.