Ankara İl Başkanı Hüseyin Hacıabdullahoğlu ve milletvekili adayları ile birlikte önce Ankara Nakliyeciler Derneği’ni ziyaret eden Kamalak, burada Dernek Başkanı Şeref Erdem’den kamyoncu ve nakliyeci esnafının sorunları hakkında detaylı bilgi aldı. Başkan Erdem, kamyoncu esnafının üç önemli sorununun pahalı mazot, yeni çıkan belge ve büyük lojistik şirketleriyle yaşanan haksız rekabet olduğuna dikkat çekti.
 
KAMALAK’TAN İKİ MÜJDE
 
Dernekte sorunları dinledikten sonra site içerisinde seçim otobüsü üzerinden kamyoncu esnafına hitap eden Saadet Lideri Kamalak, kamyoncu ve nakliyecilerin sorunlarını yakından bildiklerini söyleyerek, kamyonculara mavi mazot ve ruhsat harcı müjdesi verdi.  “Nakliyecilerin ruhsat alabilmek için ödedikleri, o 10 bin, 15 bin, 20 bin liralık ruhsat harcını kaldıracağız.
 
Taahhüt ediyoruz” diyen Kamalak, “Çünkü bu milletin her ferdi bizim kardeşimizdir. Canımız, ciğerimizdir. Biz adil düzeni kurmak isteyenlerin partisiyiz” ifadesini kullandı.
 
Kamyoncuların durumunu özel olarak incelediklerini belirten Kamalak, “Kamyoncumuz şu anda perişan. İnşallah ilk etapta, Allah nasip eder, siz de destek verirseniz taahhüt ediyoruz, vergiden arındırılmış mavi mazot uygulamasını başlatacağız. Daha önce yaptık, yine yaparız. Bir binayı yapan usta, yenisi yapamaz mı?” dedi.
 
“BORÇ FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ”
 
Ayrıca kamyoncu esnafının bankalara olan sömürü mekanizması faiz borçlarını da kaldıracaklarının altını çizen Kamalak, kamyonculardan şu istekte bulundu:
 
“Kamyoncular bu ülkenin kan damarları gibidir. Anadolu’yu karış karış dolaşıyor. Bu nedenle gittiğiniz her yere şu mesajımızı iletmenizi istiyorum. İşçiye, memura ve emekliye 1996’da olduğu gibi yüzde 50 zam taahhüt ediyoruz. Bunu herkese iletiniz.”
 
Ülke yönetiminin eninde sonunda Milli Görüş’e teslim edileceğini vurgulayan Kamalak, “Bu gidiş gidiş değildir. İster Ak Parti, ister CHP, ister MHP olsun fark etmez. Türkiye’nin anahtarını Milli Görüş’e teslim etmeye mecburdurlar. Çünkü tek çare Saadet Partisi’dir. İnşallah bu anahtarı yüce milletimiz 12 Haziran’da onlardan alıp bize verecektir” şeklinde konuştu.