Nesrin COŞKUN/İZMİR (DHA)

Konya"da maytap yedikten sonra komaya giren 3 yaşındaki Şengül Aslıvar, İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi"nde karaciğer nakliyle yaşama döndü. Geçen şeker bayramında benzeri bir olay yine Konya"da yaşanmış, çikolata sanıp çatapat yiyen 4 yaşındaki Sudenaz zehirlenerek ölmüştü.

Konya"nın Ilgın İlçesi"nde geçen şetker bayramının ilk günü, çikolata sanarak yediği çatapattan zehirlenerek ölen 4 yaşındaki Sudenaz İnce"nin ardından benzeri bir olay yine Konya"da yaşandı. Şengül Aslıvar adlı küçük kız, yine şeker bayramının ilk günü, evlerine yakın marketten, kardeşleri ve komşu çocuklarıyla birlikte maytap aldı. Minik Şengül, maytapları şeker sanarak yedi. Aksen ve Tayfun Aslıvar çiftinin 5 çocuğunun dördüncüsü olan Şengül, aynı gece rahatsızlandı.

Dede Necati Aslıvar, gazetecilere olayı anlatırken "Kusma ve bulantıdan sonra tüm vücudu sarardı, en son bilinci kapandı. Bizi önceki gün karaciğer nakli için İzmir"deki Ege Üniversitesi Hastanesi"ne gönderdiler" dedi.

Konya"dan Ege Üniversitesi Hastanesi"ne sevk edilen Şengül, yapılan karaciğer nakliyle kurtarıldı. Şengül"e karaciğer naklini yapan Doç. Dr. Murat Kılıç, şunları söyledi:

ZEHİRLİ MADDE VAR

"Geçen hafta yine Konya"da aynı nedenden bir çocuk ölmüştü. Bu ikinci vaka. Maytaptaki fosfor ve diğer toksik maddelerin etkisiyle karaciğeri bitmiş durumdaydı, kanı hiç pıhtılaşmıyordu. Şengül, 24 saat içinde nakil olmazsa ölecekti. Şansına İstanbul"dan kafa travması nedeniyle yaşamını kaybeden 36 yaşındaki Çetin Dönmez"in organları bağışlandı. Bağışlanan karaciğeri ikiye böldük, bir parçasını Şengül"e taktık. Diğer parçasını ise iki aydır hastanemizde yatan, 26 yaşındaki Murat Çevik"e naklettik. İki hastamızın da sağlık durumu çok iyi. Şengül bu nedenden karaciğer nakli olan dünyadaki ilk hasta. Nakil olmasaydı kurtulması mümkün değildi."