Mersin’in Erdemli ilçesinde, bir kadının, havuza haşema ile girmesine izin verilmediği gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulan sitenin yönetim kurulu başkanı Cumali Kurt, "Bizi şikayet eden site sakini daha Temmuz ayında havuza mayo ile giriyordu. Bunu anlayamadık" dedi.

Erdemli’nin Kargıpınarı beldesindeki Altınkum Sahil Sitesi yönetim kurulu başkanı Cumali Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendileri hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunan Şelale Akdoğan’ın F-3 sitesinde dairesi bulunduğunu söyledi.

Yaklaşık 8 yıldır aynı sitede yöneticilik yaptığını belirten Kurt, site sakini olmasına rağmen Akdoğan’ı 8 yılda 3 kez gördüğünü ve bu sürede de havuza mayo ile girdiğini iddia ederek, "Bizi şikayet eden site sakini daha Temmuz ayında havuza mayo ile giriyordu. Bunu anlayamadık" dedi.

Site yönetimi olarak bu değişimi anlamamakta birlikte, site sakini Akdoğan’a, havuza haşema ile birkaç kez girmesine izin verdiklerini ileri süren Cumali Kurt, "Fakat site sakinlerinden aşırı tepki ve şikayet gelince kendisine haşema ile havuza giremeyeceğini ilettik. Çünkü üzerindeki kıyafetle havuza giriş yapılan dezenfekte duşlarından geçmiyordu" diye konuştu.

Bu durumu kendisine iletmelerine karşın Akdoğan’ın "Ben böyle girerim" dediğini, bunun üzerine de genel kurulun "Havuza elbise, haşema veya uygun olmayan bir kıyafetle girilmeyecektir. Sadece havuza uygun mayo ile girilecektir" şeklindeki kararını uyguladıklarını anlatan Kurt, şöyle konuştu: "Kimsenin dinine, giyimine, kıyafetine karışmam. ’Havuza haşema ile girmek hakkım’ diyen Akdoğan’a sadece site genel kurulunda alınan kararı uyguladık. Kimsenin havuza girmesini engellemedik. Haşemalı havuza girilip girilmeyeceği konusunda çevredeki 19 siteyi gezerek nasıl hareket edeceğimizi araştırdık. Diğer sitelerde de haşema ile havuza kimsenin alınmadığını öğrendik.

Biz de site sakinlerine bu durumu sunarak talepleri üzerine haşema ile havuza girilmemesini uygulamaya koyduk." Akdoğan’ın kendisini haklı göstermek için konuyu yargıya taşıdığını ileri süren Kurt, haşema ile havuza girilmemesini de hijyen nedeniyle aldıklarını ifade etti.

Akdoğan ailesinin Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER) üzerinden verdiği dilekçenin ardından Erdemli Kaymakamlığının çağrısına verdiği ifadede, "Havuzda hijyeni sağlamak için site yönetimi genel kurulunda 27.07.2001 tarihinde denetleme kurulu raporu gereğince böyle bir karar alındığını" söylediğini vurgulayan Kurt, "Biz kimsenin özgürlüğünü kısıtlamadık" dedi.

Havuz görevlisi Ali Topçu da, Şelale Akdoğan’ın daha önceleri havuza mayo ile girdiğini öne sürerek "Ancak son gelişinde haşema giymişti, biz de şaşırdık" dedi.