Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantının ilk maddesinde 2010 yaz sezonun hazırlıkları görüşüldü. Maddeyle ilgili bilgilere veren Belediye Başkanı M. Erçin Sandalcı, yaz sezonunda yapmak istediklerini ve yapılan çalışma hazırlıkları hakkında brifing verdi.
Akbük Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği"nin talebi hakkında bilgiler veren Başkan Saldalcı, yapılacak olan bağışın şartlı olarak yapılacağını ve bir taahhütname hazırlandığına işaret ederek, “İstanbul"da ismini henüz bilmediğimiz bir kişi veya kurum 300 bin TL bağış yapacağını, karşılığında huzur evinin amacı dışında kullanılmamasının taahhüdünü isteyerek, belediyenin, başkan ve meclis üyelerinin,bu taahhütnameye imza atarak sorumluluk altına girmesini istiyor. Amacı dışında kullanıldığı takdirde, yapılan bu bağışın Belediye başkanı ve Meclis üyeleri tarafından Avro olarak geri ödenmesi taahhüdü var” dedi.
Başkan Sandalcı, hazırlanan bu taahhütnamenin hazırlanış şekli ve niyetinin yanlış olduğunu savunarak, “Taahhüt eden firma ya da kişi isminin açıklanmasını istemeyebilir. Fakat yetkilisinin, yetki belgesi ile gelerek, ya da bizleri davet ederek görüşme yapması, birlikte hareket ederek meclisten de çıkacak bir kararla, Protokole bağlanarak, daha sağlam bir anlaşma yapılabilir” diye konuştu.
Konuyla ilgili sunulan öneri şekli oybirliği ile kabul edilirken konunun takipçisi olunması için iki belediye meclis üyesi görevlendirildi.
Toplantıda Belediye Meclisi encümen, bütçe komisyonu, imar lomisyonu ve sağlık komisyonu üyelik seçimleri yapıldı. Gizli oy açık tasnifle yapılacak olan seçimler neticesinde Mustafa Demirbaş ve Kadir Taşlıdere Encümen üyeliklerine, Avni Akgün, Mehmet Avcı, Gazi Gökçe, Selma Ünlü, Ramazan Ateş, Bütçe Komisyonu üyeliklerine, Mehmet Avcı, Avni Akgün, Coşkun Yetiş, Mustafa Demirbaş, Gazi Gökçe İmar Komisyonu üyeliklerine, Selma Ünlü, Coşkun Yetiş, Şerife Bayrak Sağlık komisyonu üyeliklerine seçildiler.

İHA