Mardin'de yola döşemeye çalıştığı mayının elinde patlamasıyla ölen teröristin, bir yıl önce aynı bölgede kurduğu mayın tuzağıyla 3 uzman çavuşu şehit ettiği ortaya çıktı. Eşinin katili olan teröristin öldüğü haberini alan Gülsüm Efil, "Bu müjdeyi eşime ben vereceğim. 'Hain kendi kanıyla boğuldu' diyeceğim" dedi. Mazıdağı ilçesi Yukarıkonak köyü mevkisinde, Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde 8 Nisan'da patlama yaşandı. Jandarma Özal Harekat timleri, olay yerine geldiğinde, parçalanmış bir terörist cesedi ile karşılaştı. Teröristin, karayoluna mayın tuzağı kurmak isterken, patlayıcının elinde infilak etmesi sonucu öldüğü anlaşıldı. Teröristin, "Bengi Welat" kod adlı, Suriye uyruklu, 41 yaşındaki Beşir Muhammed olduğu belirlendi.
 
Muhammed'in patlamada bir kısmı hasar gören çantasından, Kürtçe el yazısıyla notlar tuttuğu ve krokiler çizdiği not defteri çıktı. Bu notlar incelenince, Suriyeli Beşir Muhammed'in 13 yıldır örgütün dağ kadrosunda yer aldığı, örgütün ve bölgenin mayıncısı olduğu belirlendi. Beşir Muhammed'in, geçen yıl aynı bölgede 3 uzman çavuşun şehit olmasına neden olan mayını döşediği de ortaya çıktı. 8 Ağustos 2010'da, Mardin'in Nusaybin ilçesi Kovancılar mevkisinde, araçları durduran bir grup terörist propaganda yapmış, ihbar üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edilmişti. Kaçan teröristlerin döşediği mayına çarpan araçtaki uzman çavuşlar Zeki İnan, Tuncer Özdemir ve Hacı Ahmet Efil şehit düşmüştü.
 
AKITTIĞI KANDA BOĞULDU
 
Şehitler memleketlerinde gözyaşları arasında toprağa verilirken; eşinin kıyafetleri ve komando beresiyle cenaze törenine katılan ve eşini asker selamıyla uğurlayan Gülsüm Efil, "İnşallah kendi kanlarında boğulurlar" demişti. Eşi Hacı Ahmet Efil'in katili olan teröristin kendi eliyle döşemeye çalıştığı mayınla öldüğünü öğrenen Efil, "Adalet er veya geç tecelli edecekti, etti.
 
Rabbime şükürler olsun. Bu müjdeli haberi eşime ben vereceğim. 'Aşkım, silah arkadaşların ve senin kanın yerde kalmadı. O hain parçalanarak kendi eliyle kendini öldürdü. Akıttığı kanda kendisi de boğuldu' diyeceğim" dedi.
 
PKK, 4 militanını yakarak öldürdü
 
IRAK'IN kuzeyindeki Kandil'de bulunan terör örgütü yönetiminin, elebaşı Abdullah Öcalan'ın doğum günü olan 4 Nisan'da 4 örgüt mensubunu yakarak infaz ettiği ortaya çıktı. "Şervan'' kod adlı Rıdvan Bozan'ın Haftanin'de, "Çiyager'' kod adlı Halil Ali'nin Hakurk'ta, ''Tayhan'' kod adlı Mazlum Arcagök'ün Hınere'de, ''Kemal'' kod adlı Kamil Aslan'ın ise Kandil'de yakılarak infaz edildikleri belirlendi.