Örgütten kaçarak teslim olan iki PKK'lı, hain planları deşifre etti: Bombalı saldırılarda 250 liralık araç kumandası kullanılıyor. Mayının yerini mutfak ve piknik tüpü aldı. Talimatlar ise Mezopotamya Radyo'dan.

HAKKARİ'de teslim olan N.D. ile Tunceli-Nazimiye Sarıyayla Karakolu'nda 4 askerin şehit olduğu saldırıya katılan ve ismi gizli tutulan bir PKK'lı, güvenlik güçlerine terör örgütünün son aylarda düzenlediği saldırılarda kullandığı yeni teknikleri deşifre etti.

- İRAN VE IRAK'TAN: Oto alarm sistemi her türlü patlayıcı madde düzeneğiyle hazırlanabiliyor. İran'da çok bulunuyor. Fiyatı 250 TL. 5 kilometreden patlayıcı düzeneği harekete geçirebilen iki yollu bir araç kumandası. Diğer oto alarmı da 'MAX 900'. Kuzey Irak'ta 100 dolara var. Etki mesafesi 800 ila 1000 metre. Her türlü patlayıcı düzeneğe uyuyor.

- YENİ TİP PATLAYICI: 70 cm derinliğindeki çukurlara içi gübre, TNT, A4 ya da C4 plastik patlayıcı ile doldurulan mutfak ve piknik tüpler basınç, basmalı, çekmeli ve oto alarm sistemli olarak gömülüyor.

- ASFALT ALTI TÜNEL: Asfaltın altına patlayıcı yerleştirmek için tünel açılıyor. Bomba, araçların geçiş istikametine getirilmeye çalışılır.

- HERONLARIN SESİ: İnsansız Heronların uçtuğunu sesinden anlıyorduk. Hareketli nesnelere duyarlı olduğunu bildiğimiz için sesini duyduğumuzda hareketsiz kalıyorduk. Ateş yakmıyorduk. Sigara içmek gibi ısı yayacak şeyden kaçınıyorduk.

- JAMMERLAR ETKİSİZDİ: Bomba düzeneklerinin Jammer'dan etkilenmesini engellemek amacıyla düzeneğinin 500 metre uzağına kablo çekerek alıcı bağlıyor ve cihazın etki alanından kurtardığımız mayını uzaktan kumandayla patlatıyorduk.

- MESAJLAR RADYODAN: Hemen her PKK grup ve biriminde kapsamlı bir dijital radyo var. Örgüt ideolojisi çerçevesindeki yayını için genellikle Mezopotamya Radyosu'nu dinleriz. Dijital kapak özellikli radyoları telsiz frekanslarını dinlemekte kullanıyorduk. İçinde anons geçerse alıyorduk. Ayrıca çok zorunlu durumlarda Mezopotamya Radyosu'ndan mesaj gönderiliyordu. Bütün talimatları bu şekilde Mezopotamya Radyosu aracılığıyla alırız. Gruplar, buluşmak istediğinde şifreli mesajlarla buluşabiliyor. Telsizin kullanılamadığı noktalarda bu yöntem etkilidir. Telefondan zaten uzak durmak zorundydık ve öyle de yapıyorduk.