Genelkurmay Başkanlığı"nın internet sitesinde yer alan “Terörle Mücadele” başlıklı duyuruya göre, Şırnak"ın Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde yapılan arama ve tarama faaliyeti sırasında, terör örgütü mensupları tarafından tuzaklanmış mayına basma sonucu, bir güvenlik görevlisi ile bir geçici köy koruyucusu şehit oldu. Aynı bölgede, Türkiye-Irak sınır hattında görevli birliğe, Irak toprakları içerisinden bir grup terör örgütü mensubu tarafından uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı. Açılan ateşe, güvenlik güçlerince anında ve misliyle karşılık verildi. Bölgede terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış bir adet el bombası ve bir adet lav silahı bulundu.

Şırnak"ın Cudi Dağı bölgesinde güvenlik güçlerince yapılan arama ve tarama faaliyeti sırasında, terör örgütü mensuplarınca tuzaklanmış iki adet patlayıcı madde düzeneği, Osmaniye"nin dağlık arazi kesiminde muhtelif gıda maddesi ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Çukurca – Hakkâri karayolunda ise, terör örgütü mensuplarınca yol üzerindeki bir menfeze yerleştirilmiş patlayıcı madde düzeneği bulundu.