Atletizmde art arda birinciliklere imza atan genç, şimdi de Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda madalyaya koşacak...
 
Diyarbakırlı Mehmet Nesim Öner, bir dramdan büyük bir başarı hikayesi yazdı... Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde doğup büyüyen Öner, çocukluğu boyunca hayvan otlatarak ailesine katkıda bulundu. Bundan tam 7 yıl önce ise henüz 13 yaşındayken hayatını karartan o olay başına geldi... Yine hayvanları otlatmaya götürdüğü bir gün, yerde bulduğu yabancı bir cisimle oynamaya başladı. Ancak o cisim bir kara mayınıydı ve ellerinde patladı. Öner de hayatının baharında sol gözünü tamamen, sağ gözünü büyük oranda, kolunu ve parmaklarını kaybetti. Ancak o hayata küsmedi ve rehabilitasyon amacıyla spora başladı.
 
BAŞARILAR ONDAN YANA...
Aslında sporla birlikte yeni bir hayata da başladı. Spor zamanla tutkuya dönüştü ve başarılar da art arda geldi. Bu yıl katıldığı Görme Engelliler Dünya Oyunları ve Uluslararası Tunus Açık Turnuvası'nda 800 metrede olimpiyat barajını aşan Öner, 2012 Londra Paralimpik Olimpiyatları'nda atletizm branşında Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı. Artık hedefinin olimpiyatlarda Türkiye'yi en iyi biçimde temsil etmek olduğunu söyleyen Öner, duygularını çok çarpıcı ifadelerle dile getirdi.
 
'BAŞARI ACIYI UNUTTURUYOR'
"Spora başlamadan önce sürekli 'Neden ben' diye sorarak hayatı zehir ediyordum. Hiç amacım yoktu" diyen başarılı genç, şöyle konuştu: "Spora başladıktan sonra hep daha ilerisini düşündüm. Spora başladıktan sonra her şeyi unuttum. Başarı insanlara kötü şeyleri unutturuyor. Artık daha büyük sorumluluklarım var. Madalya almak, bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum. Yapılmayacak bir şey değil."
 
'Engel' diye bir şey yok
SPOR ile birlikte hayatının anlamını bulduğunu söyleyen Öner, "Olimpiyatlara seyirci olarak gitmek bile sevindiriciyken, sporcu olarak gitmek bambaşka bir duygu" dedi. Başarılı sporcu ayrıca, engel diye bir şey tanımadığını da sözlerine ekledi.
 
'KÜRSÜYE ÇIKACAK'
Milli atletin antrenörü Muhyettin Gökçe, Nesim'e önceleri "Acaba başarabilir mi'' diye yaklaştığını belirtti.
Gökçe, "Önceleri endişeliydim. Ancak Nesim kısa zamanda çok yol aldı. Olimpiyatlara 400 ve 800 metrede hazırlıyoruz. Nesim, olimpiyatlarda kürsüye çıkacak. Çünkü dereceleri yavaş yavaş yukarı taşıyor'' diye konuştu.
 
takvim