Sabah heyecanla merkeze akın eden partilileri akşam saatlerinde yüzde 25,9 sessizliği sardı. 2007'de CHP'nin milletvekilli çıkaramadığı 36 il 32'ye düşerken, CHP'nin kaleleri İzmir, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ ve Muğla'ya bu seçimlerde Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli ve Aydın da eklendi
 
 CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partinin aldığı 25.96'lık o oranını 'güçlendik' diye yorumladı. Parti genel merkezi önünde yaptığı konuşması sık sık partililerin alkış ve sloganlarıyla kesilen Kılıçdaroğlu şu mesajları verdi:
 
- OYUMUZU ARTIRDIK: CHP bu kısa süre içinde 3,5 milyon yeni oydaş kazanmıştır. Şimdi daha güçlüdür, 12 Eylül darbesinden bu yana en yüksek oyunu almıştır. Seçime gidip milletvekilli sayısını artıran tek parti CHP'dir. Seçime giren partilerden diğerleri milletvekilli sayısını düşürmüşlerdir, tek artıran parti ise CHP'dir.
 
-  AK Parti'YE BAŞARILAR AMA: Demokrasiye her zaman güvendik. AK Parti'ye başarılar diliyoruz. Ancak şunu unutmasınlar, şimdi karşılarında daha güçlü bir CHP vardır. 
 
- ANAYASA MÜCADELESİ: Yeni anayasa konusunda, özgürlükler konusunda kadın erkek eşitliği konusunda, medya özgürlüğü konusunda yakından takip edeceğiz. Bu konularda Türkiye'nin çağdaş, uygar bir noktaya getirilmesini takip edeceğiz. Daha özgür ve baskılardan arınmış bir Türkiye mücadelesini vereceğiz.
 
- YARIN SEÇİM VARMIŞ GİBİ: Türkiye'nin 81 iline gittim, 270 ilçeye gittim, yarın sabah örgütlerimizle beraber seçim varmış gibi aynı heyecanı sürdüreceğim. Önümüzde dört yıllık süreç var, hedefimiz iktidardır. 
 
- TAAHÜTLERİN TAKİPÇİSİYİZ: Seçimde milletvekilli sayısını artıran tek parti CHP'dir. Onların milletvekilli sayıları düştü. 
 
28 YILIN EN İYİ SONUCU
 
1977 seçimlerinde Bülent Ecevit'in önderliğinde yüzde 42 oyla rekor kıran ve askeri darbenin ardından Necdet Calp'in başkanlığındaki Halkçı Parti ile yüzde 31'i bulan CHP, 28 yıllık aradan sonra genel seçimlerde en yüksek oy oranına ulaştı. Deniz Baykal'ın önderliğinde 2002 seçimlerinde 19. 8 oy alan CHP, 2007 genel seçimlerinde ise 20,8 oy oranına ulaşmıştı. 2009 yerel seçimlerinde 23, 08 oy oranına ulaşan CHP, Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğinde girdiği ilk genel seçimlerde yüzde 25 barajını aşarak son yılların en yüksek oyuna ulaşmış oldu. CHP bu sonuçla 1989 yılındaki yüzde 29'luk yerel seçim başarısına yaklaşan bir oy oranı elde etti.
 
 EVİNDEN GENEL MERKEZE GELDİ: Seçim sonuçlarını önce evinde izleyen  Kılıçdaroğlu, 19.30'da Parti Genel Merkezi'ne gelerek makam odasında sonuçları takip etmeye başladı. İlk sonuçları kurmaylarıyla değerlendirdi ve açıklama yapma konusunda acele etmedi.
 
BALKON YERİNE KÜRSÜ
 
CHP Genel Merkezi'nin önüne sonuçlar gelmeden önce konuşma için kürsü kuruldu. 'Balkon' yerine konuşma platformunun partinin önündeki yüksek bir noktaya kurulması dikkat çekti. CHP'li yöneticiler, 'Bizim balkonumuz da bu' esprisini yaptılar. Ayrıca seçim sonuçlarının yansıtıldığı dev bir platform kuruldu. CHP'deki seçim sonuçlarını adeta bir medya ordusu izledi.
 
TUNCELİ'DE CHP RÜZGARI
 
Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de oy patlaması yaşandı. CHP'nin yüzde 60'a yakın oy aldığı Tunceli'de Kamer Genç ve Hüseyin Aygün'ün milletvekilli seçilmesi kesin olmayan sonuçlara göre kesinleşti. Sanatçı Ferhat Tunç'u aday gösteren BDP umduğunu bulamadı.
 
A TAKIMI MECLİS'TE
 
Kılıçdaroğlu'nun A Takımı olarak vitrine çıkardığı, Gürsel Tekin, Hurşit Güneş, Süheyl Batum, Volkan Canalioğlu, Umut Oran, Osman Korutürk, Alaattin Yüksel, Sencer Ayata, Sena Kaleli, Sezgin Tanrıkulu seçilerek Meclis'te.
 
34 YIL SONRA SAKARYA SEVİNCİ SEÇİM KOORDİNASYON MERKEZİ: CHP'de seçim sonuçlarını için Genel Başkan Yardımcısı Emrahan Halıcı'nın başkanlığında yüzlerce kişiden oluşan Seçim Koordinasyon Merkezi kuruldu. Türkiye'nin dört bir yanında gelen sonuçlar burada kurulan sisteme girildi. Ayrıca seçime ilişkin şikayetleri değerlendirmek üzere de hukukçulardan oluşan bir komisyon kuruldu.
 
İLK SONUÇLAR SEVİNÇ YAŞATTI: CHP'de oluşturulan seçim koordinasyon merkezine gelen sonuçlar Genel Merkez Binası'nın önünde kurulan dev ekrana aktarıldı. Sonuçları sevinçle karşılayan partililerin, 'Başbakan Kemal' ve 'AK Parti halka hesap verecek' şeklinde slogan atmaları dikkat çekti. Ancak açılan sandık sayısı açıldıkça sevinç yerini hüzne bıraktı.
 
DEV İKİ AFİŞ ASILDI: Genel merkez binasının dışı Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarının yer aldığı afişler ve parti bayraklarıyla süslendi. Bina içine ve bahçesine dev ekranlar yerleştirildi. Genel merkez girişine açıklamalar için kürsü konuldu.
 
DÖNER EKMEK DAĞITILDI: CHP Genel Merkezi'nde seçim sonuçları için çalışanlara ve gazetecilere döner ekmek dağıtıldı.
 
SAKARYA'DA BİR İLK: CHP Sakarya'da bir ilk gerçekleştirdi. Sakarya'da CHP tam 34 yıl aradan sonra bir milletvekili çıkarttı. 2009 Yerel Seçimleri'nde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan ancak seçimi kaybeden Engin Özkoç CHP'den Sakarya'da milletvekili seçildi.
 
Böylece CHP 1977 seçimlerinin ardından Sakarya'da ilk kez bir milletvekili çıkardı.
 
İKİ SANATÇI DA MECLİS'TE: CHP'nin listesinden aday gösterilen Türk Halk Müziği sanatçıları Sabahat Akkiraz ile Tolga Çandar seçilmeyi garantileyerek Meclis'in yeni yüzleri arasına katıldı.
 
32 İLDE VARIZ DEDİLER
 
CHP'nin 2007 genel  seçimlerinde milletvekilli çıkaramadığı 36 il 32'ye düştü. İlk sonuçlara göre, Ağrı, Aksaray, Bayburt, Batman, Bingöl, Bitlis, Çankırı, Diyarbakır, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kırşehir, Kırıkkale, Kütahya, Kilis, Mardin, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Siirt, Van, Şanlıurfa, Şırnak, Yozgat'ta 2007'de olduğu gibi milletvekilli çıkaramadı.
 
MECLİS'İ EKŞİ YÖNETECEK
 
Oktay Ekşi de  Meclis'e girecek isimler kervanına katıldı. 1932 doğumlu olan Ekşi, en yaşlı üye sıfatıyla TBMM'nin geçici başkanı olacak. Yemin töreni ve Meclis Başkanlığı seçimini o de yönetecek.
 
akşam