Mavişehir Mahallesinde mahalle sakinleri, esnaflar ve yazlıkçılar Mavişehir Otogarı ile Mavişehir Pazarının da girişinin yapıldığı Didim-Söke yolu üzerindeki yola kavşak çalışması ile sinyalizasyon konulmasını istediler. Yaz aylarında artan nüfusu bağlı olarak araç sayısının da artışına dikkat çeken mahalle sakinleri yolun işlek olması, otogara giriş çıkışları ile Mavişehir sitesine giriş çıkışlardan dolayı sürekli kazaların yaşandığını, zaman zaman meydana gelen kazalarda insanların hayatlarını kaybettiğini söylediler.
Yol kenarlarının iyi aydınlatılmaması nedeniyle araçların insanlara çarptığını ve kaza riskinin yüksek olduğu bir yer olduğunu dile getiren Mahalle sakinleri ile esnaflar “Yaz aylarında araç yoğunluğu ve insan yoğunluğu nedeniyle bu yol çok tehlikeli oluyor. Hafta da en az birkaç maddi hasarlı kaza oluyor. Bu kazalarda bazen insanlar hayatını kaybediyor. Geçtiğimiz hafta bir bayana araç çarptı; Allah’tan şahıs ölmedi. Burası çok tehlikeli; bir de yolu bilmeyen sürücüler hızlı geldiğinde kaza kaçınılmaz oluyor. Biz bu yola kavşak konulması ve sinyalizasyon konulmasını istiyoruz” dediler.
Mavişehir’de bulunan İlköğretim Okulunun önünden geçişler için de bir çalışma yapılması gerektiğini bildiren mahalle sakinleri de, “Burada çocuklarımız okul döneminde yoldan karşıya geçmekte zorlanıyor. Bundan birkaç yıl önce bir çocuğumuza araç çarptı ev hayatını kaybetti. Bu yol üzerinde yayalar için çalışma yapılmasını istiyoruz. Yetkili mercilerden bu konuda hızlı ve somut adımlar bekliyoruz. En kısa sürede yetkililerimiz sesimizi duyarak burada bir çalışma yapmalarını diliyoruz" diyerek, duruma tepki gösterdiler. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png