Üç yaşından sonra geçirdiği bir dizi kalp ameliyatı sonrasında sağlığına kavuşan Green, doktorların deyimiyle “mucize bebek”.

Green’in tedavisi sırasında doktorların ilk başta farkına varamadığı, cildine mavi rengi veren diğer ciddi bir hastalığı daha ortaya çıktı.

Methemoglobinemiya denilen ve çok nadir rastlanan kan hastalığı nedeniyle hayatına mavi bir tenle devam eden Green, Kentucky’de yaşayan ve aynı hastalıktan muzdarip Fugate ailesiyle genetik bağlantısı çözülürse, hiç tanımadığı babasının da kim olduğunu öğrenebileceğine inanıyor.

Büyükannesi ve büyükbabası tarafından büyütülen Green, bir kız kardeşinin başka bir aileye evlatlık verildiğini, iki erkek kardeşinin yerini ise hiç bilmediğini, onları hiç görmediğini söylüyor.

AİLESİNİ BULMAK İSTİYOR
Bugün Seattle’da yaşayan Green’in şu an için tek hayali ailesi hakkında daha fazla bilgiye sahip olabilmek.

“İlkokuldayken diğer çocuklar mavi olduğum için benimle çok dalga geçerlerdi. Ölü gibi görünüyorum. Dudaklarım mosmor, tırnaklarım ise koyu renk” diyen Green, bu hastalığı babasından aldığına inanıyor.

Green’le akraba olması ihtimali olan Fugate ailesi ise yedi nesil boyunca Appalachia’da yaşadıktan sonra 1980’ler ve 1990’larda ülkenin farklı yerlerine yayılmış. Dolayısıyla ailenin gen havuzu genişlemiş. Green’in baba tarafından akrabaları olduğu tahmin edilen bir grup ise Virginia ve Arkansas’a yerleşmiş.

Minnesota Mayo Clinic hematoloji uzmanı Dr. Ayalew Tefferi, “Bu tıp fakültesinde öğrendiğiniz ve her hematoloji sınavında karşınıza çıkan bir hastalıktır. Ama bu hastalığa sahip kişiler çok nadirdir” diyerek Fugate ailesiyle Green’in akraba olması ihtimalinin çok güçlü olduğuna dikkat çekti.