Özel Gonca Koleji'nden yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin matematikte en prestijli üniversitelerinden biri olarak kabul edilen Nebraska Üniversitesince düzenlenen American Mathematics Contest-8'in, 90 ülkeden 400 binin üzerinde öğrencinin katılımıyla internet tabanlı olarak gerçekleştirildiği belirtildi.
Yarışmaya Didim Özel Gonca Koleji bünyesindeki ilköğretim okulundan katılan 7 öğrencinin madalya kazanmaya hak kazandığının ifade edildiği açıklamada, yarışmada yer alan öğrencilerden Enes Yavuz Subaşı'nın altın, Sena Alaca'nın gümüş, Melike Yılmaz, Koralp Doğan Abuzer Çelik, Ersin Kasap, Zeynep Yüksel'in de bronz madalya kazandıkları kaydedildi.
Özel Gonca Koleji Müdürü Buhari Kaçar da yaptığı açıklamada, okul olarak ulusal ve uluslararası bu tür yarışmalara katılıma büyük önem verdiklerini belirterek, ''Yaptığımız yatırımlar meyve vermeye başladı ve öğrencilerimiz, ülkemizi en güzel şekilde temsil ederek yedi madalya kazandı. Bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve ailelerini kutluyorum'' dedi.
Matematik öğretmeni Ömer Yaylalı da elde edilen başarıların tesadüf olmadığını, geçen yıl olduğu gibi azimli ve düzenli çalışmaların sonucunu aldıklarını ifade etti.