Berlusconi, “fuhuş karşılığı ihale” iddialarında Bertolaso"yu savundu: “Sırtı ağrıyordu, masaj yaptırdı.”

İTALYA"da geçen yıl düzenlenen G-8 zirvesiyle ilgili ihalelerde yolsuzluk suçlamasıyla açılan dava, yargı ile Berlusconi Hükümeti"ni bir kez daha karşı karşıya getirdi. Floransa"daki ön soruşturmanın sonucunda savcılığın hazırladığı iddianamede, ihalelerin, Berlusconi"nin bürokratlarından Sivil Savunma Teşkilatı Başkanı Başkanı Guido Bertolaso (59) tarafından “fuhuş karşılığında” bir grup işadamına verildiği öne sürüldü. Soruşturma kapsamında dört kişi tutuklandı.
İddianameye göre, ihale almak isteyen Diego Anemone (39) adlı işadamı, Bertolaso için Roma"daki bir spa merkezinde, fahişelerin ve masözlerin yer aldığı “mega galaktik bir seks partisi” düzenledi.
Telekulağa takıldı
Delillerden biri, 2008 kasımında Bertolaso"nun telefonunun dinlenmesiyle elde edilmiş ses kaydı. Bertolaso, ses kaydında, “ABD"den yeni döndüm. Francesca müsaitse bu gece bana yolla” diyor.
L"Aquila"da 2009 nisanında yaşanan depremin ardından girişilen yeniden yapılanma sürecinde gösterdiği çabalarla halk kahramanı haline gelen Bertolaso, çarşamba günü istifasını sunmuştu. “Milyonlarla oynayan ben 10 bin Euro için böyle bir delilik yaparmıyım hiç” diyen Bertolaso"nun istifasını İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi kabul etmemişti. Berlusconi, “Müsteşera komplo kuruldu. Sırtı ağrıyormuş, masaj yaptırmış” dedi. Muhafazakâr başbakan, “komünist” yargı mensuplarının kendisini iktidardan indirmeye çalıştığını iddia ediyor.
Berlusconi, dün Roma"da Arnavutluk Başbakanı Sali Berişa ile işbirliği anlaşmasını imzalarken de espri yaptı. Berişa"nın “İtalya"ya canilerin gelmesini istemiyorum” dediği sırada lafa karışan Berlusconi, “Güzel kız getirecek olanlara tabi ki bir kıyak geçeriz” dedi. İki lider fotoğraf çektirirken de Berlusconi ön sıradaki kadın gazetecileri işaret ederek, “Şunlardan biri olsaydı daha güzel olurdu” ifadesini kullandı.

Kilit isim Francesca

İddianamede, Bertolaso"nun Roma"daki Salaria Sport Village"a gittiği öne sürüldü. Bertolaso, bu spa merkezinde çalışan ve iddianamede ismi geçen Francesca adlı 25 yaşındaki kadının “fizyoterapisti” olduğunu savunuyor. Ancak 7 genç kadının daha burada fuhuş yaptığı öne sürülüyor. / hürriyet