ASKO Mobilya Kenti Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı, 2010 yılını yüzde 30 artışla tamamlamayı hedeflediklerini bildirdi.

Karcı, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda mobilya sektörüne ilişkin verileri paylaştı.

Zanaatkarların mobilya sektöründe büyük rekabetçi güç olduklarını belirten Karcı, Türkiye'nin yurtdışında adından söz ettirmek ve ihracatçı güç olmak için zanaatkarına sahip çıkması gerektiğini kaydetti.

Karcı, şunları kaydetti:

''Bu meslek erbaplarına hak ettikleri ortamı MASKO sağlamaktadır. Tatilin sona ermesi, bayramın geçmesi, okulların açılması, kısacası yeni sezonun açılması bu canlılıkta çok etkilidir. Ancak tüm Türkiye 12 Eylül tarihinde gerçekleşen referandumu bekliyordu. Şu an her şey yolunda, biz MASKO olarak bu yılı yüzde 30 artışla kapatmayı hedefliyoruz.

Mobilya sektöründe 300 bin kişinin çalıştığını düşünürsek bunun yaklaşık 60 bini fabrikasyon grubunda yer alıyor. 240 bin kişilik grup esas zanaatkâr ve yüksek vasıflı insanların olduğu grup. Ancak bu insanların sayısı gün geçtikçe azalıyor. Ağır çalışma şartları, uzun üretim sürecinde emeklerinin karşılıklarını alamamak, teknolojik gelişmeler ve bu alanda nitelikli elemanın yetiştirilememesi zanaatkarların hızla azalmasına neden oluyor.''

A.A.