Merkez Gürsu İlçesi Jandarma Bölük Komutanlığı tarafından aralarında küçük yaştaki kız ve erkek çocuklara maske takıp tecavüz etmek dahil toplam 28 ayrı suçtan aranan Aydın Yazar, bir süre önce arandığını öğrenince ankesörlü telefondan aradığı jandarmaya, "Beni yakalayamazsınız. Siz benim kim olduğumu bilmiyorsunuz. Benimle sakın uğraşmayın. Param çok helikopter kiralayıp jandarma bölüğünü bombalarım" diye tehdit savurdu. Savcılıktan alınan izin ile takibini sürdüren jandarma, 46 ayrı suçtan sabıka kaydı bulunan Aydın Yazar'ın kurban bayramında merkez Yıldırım İlçesi Yiğitler Mahallesi'nde bulunan bir arkadaşını ziyarete gideceğini belirledi.

Yiğitler Mahallesi'nde üç gün üç gece nöbet tutan sivil ekipler dün sahte plaka takılı otomobil ile arkadaşının yanına gelen üzerinde çok sayıda sahte nüfus cüzdanı, polis kimliği ve ehliyet bulunan Aydın Yazar'ı yakaladı. Aracında yapılan aramada çocuklara yaptığı tecavüz ve taciz olaylarında kullandığı korku filmlerinde de kullanılan maske ile ruhsatsız tabanca, silaha ait 16 adet mermi, 3 adet sahte plaka ile 'torpil' veya 'kız kaçıran' adıyla bilinen marketlerde satılan patlayıcı ele geçirildi. Kullandığı otomobil 3 yıl önce Erdek'ten çalındığı anlaşılan zanlı gözaltına alındı. Yapılan sorgulamasında Aydın Yazar'ın annesini ve babasını tanıdığını söylediği çocukları otomobiline alıp daha sonra maske takarak kız ve erkek çocuklarına tecavüz edip ardından olayı kimseye anlatmaması için kendilerini ölümle tehdit ettiği belirlendi.

Eşi Nezahat Yazar (44) ile oğlu Fuat Yazar (29) bir süre önce odun hırsızlığı yaparken yakalanıp tutuklanan Aydın Yazar, "Küçük yaştaki çocuklara tecavüz", "Resmi evrakta sahtecilik", "Yağma" ve "Dolandırıcılık" suçlarından çıkartıldığı mahkemece tutuklanıp cezaevine kondu./milliyet