AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, "CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli"de maskesini düşürmüştür, terörist başı Öcalan"ı da kapsayacak şekilde genel af vaadinde bulunmuştur"
dedi.
Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal
Kılıçdaroğlu"nun "Genel Af"la ilgili sözlerini değerlendirdi.
"CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, memleketi Tunceli"de maskesini
düşürmüştür" diyen Kılıç, şunları kaydetti:
"Terörist başı Öcalan"ı da kapsayacak şekilde genel af vaadinde
bulunmuştur. Bu vaat, cezaevlerinde bulunan PKK mensuplarının yanı sıra İmralı"da bulunan terörist başı Öcalan"ı da kapsayan bir taleptir. Bitmek bilmeyen fırsatçılıklar üzerine kurulu Kılıçdaroğlu oportünizmi, artık Türkiye"ye telafisi imkansız zararlar vermektedir. Af vaadi tüpten çıkan macun gibidir. Kılıçdaroğlu hangi güce dayanarak bu umudu vermiştir? Hayır oylarını artırmak uğruna terörist başı Öcalan"ı affetmeye değer mi? Bu gücü, bu yetkiyi nereden alıyorsunuz ? Bağrı yanan milletimizin görüşüne, kanaatine başvurdunuz mu ?"

"12 Eylül Anayasa Referandumunda "Hayır" oylarını artırmak üzere
kurulmuş bir sanal koalisyon olduğunu" sürekli dile getirdiklerini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti:
"CHP de MHP de BDP de bu koalisyonun içinde. İşte şimdi fotoğraf ortaya çıktı. "Hayır"cılar, hayırsız çıktı. "Hayır"cılar, afçı çıktı, "Hayır"cılar genel
af istiyor. "Hayır" çıksın diye terörist Öcalan"ın elini kolunu sallayarak sokağa çıkmasını bile isteyecek hale geldiler. Bu af istemine CHP"nin tabanı rıza göstermeyecektir. Bu af istemine MHP"nin tabanı da rıza göstermeyecektir. Bu af istemine sessiz kalmayacağız, göz yummayacağız. Şimdi CHP"ye ve onlarla birlikte "Hayır" diyenlere soruyorum; "Evet"leri geçmek için, "Hayır"ları çoğaltmak için
teröre ve terör örgütüne göz kırpmaya değer mi? Tunceli"de, "Hayırlar çok çıkarsa genel af ilan edeceğim" diye söz veren Sayın Kılıçdaroğlu eğer devlet adamı ise Türkiye"nin her yerinde aynı cümlelerle konuşmak zorundadır. Gelsin bakalım bir de Samsun"da açıklasın, hayır oyları çok çıktığında kimi affedeceksiniz?"