Kuşadası'nda ölmek üzere olan bir martıyı kurtarmak için seferberlik ilan edildi. 4 olta iğnesi yuttuktan sonra ölmek üzere olan martıyı doğa sevenler kurtardı.
Kuşadası Karaova Mahallesi Ilıca mevkiinde meydana gelen olayda, komşularının bir kuşun arıtma tesisine düştüğünü haber vermesi üzerine harekete geçen Ceyda Barlar isimli emekli bir öğretmen, kuşu kurtarmak için seferberlik başlattı. Operasyon sonucu yazlık sitenin arıtma tesisine düşen martıyı kurtaran emekli öğretmen Ceyda Barlas, kuşun gagasının etrafında 3 küçük olta iğnesi tespit etti. Yaptığı müdahalelere rağmen martının sorununu çözemeyen Barlas, Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler
Derneği'nden (EKODOSD) yardım istedi. EKODOSD ekibinin yaptığı operasyon sonucu martının boğazındaki iğne büyük bir titizlikle çıkarıldı.
Martının kurtarılması için büyük çaba sarfeden emekli öğretmen Ceyda Barlas'a teşekkür eden EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, martının doğal yaşama bırakılması için tedavisinin tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Sürücü, "Gümüş martının boğazındaki oltayı çıkardık. Uzun bir süre boğazındaki olta yüzünden beslenemeyen ve halsiz düşen martıyı, bir süre gözetim altında tutarak besleyecek ve sağlıklı bir hale geldiğinde tekrar doğal yaşamı olan denize bırakacağız. Deniz kıyılarında koparak gelişigüzel bırakılan oltalar bu kuşların ölmesine yol açmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın çok daha duyarlı ve dikkatli olması gerekmektedir " dedi.