Trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için Aydın Valiliği’nin gözetim ve denetiminde İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2012 yılı Mart ayı içerisinde toplam 60 bin 09 araç kontrol edildi. Bu araçlardan kusurlu bulunan 8 bin 537 araca 1 milyon 426 bin 088,75 TL para cezası kesildi. Mart ayı içerisinde yapılan denetimler sonucu kusurlarından dolayı 333 sürücü mahkemeye sevk edildi. Bin 201 aracın trafikten men edildiği denetimlerde 199 sürücünün ehliyetine de el konuldu.
Alınan tün bu etkin önlemlere rağmen trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2012 Mart ayı içerisinde Aydın sınırlarında 110 maddi hasarlı, 170 yaralamalı, 5 ölümlü olmak üzere toplam 285 trafik kazası meydana geldi. Toplam 897 bin 950 TL’lik maddi hasarın oluştuğu kazalarda, 267 kişi yaralandı. Meydana gelen bu kazalarda 5 kişi de hayatını kaybetti.
Aydın genelinde yürütülen trafik denetimleriyle ilgili olarak Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Valilimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azalması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 nolu Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın bilgisine, desteklerine büyük ihtiyaç vardır” denildi.