Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin aralıklarla kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
 
Hava sıcaklığı, Marmara ile Doğu Anadolu’da 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgâr genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimler ile Doğu Akdeniz kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ile Ege kıyılarının açıklarında yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor.
 
 
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYASIRI- 
 
 
Meteoroloji yağışların; Trabzon, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Sel, Su baskını, Heyelan vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.
 
-KUVVETLİ RÜZGÂR UYARISI-
 
Bu arada rüzgârın Marmara ile Ege kıyılarının açıklarında kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Deniz ulaşımında aksamalar vb.) tedbirli olunması gerekiyor.
 
-BÖLGELERE GÖRE HAVA-
 
 
Marmara Bölgesi’nin az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, zamanla Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın öğle saatlerinden sonra Marmara denizinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. Bilecik az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 28, Edirne parçalı ve çok bulutlu, zamanla kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak yağışlı 29, İstanbul az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 28, Kocaeli az bulutlu, zamanla parçalı bulutlu 30 derece olacak.
 
Ege Bölgesi’nin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/s) esmesi bekleniyor. A.Karahisar az bulutlu ve açık 28, Denizli az bulutlu ve açık 34, İzmir az bulutlu ve açık 32, Uşak az bulutlu ve açık 29 derece geçecek.
 
Akdeniz Bölgesi az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz’in iç kesimleri parçalı bulutlu geçecek. Adana az bulutlu, zamanla iç kesimleri parçalı bulutlu 35, Antalya az bulutlu ve açık 36, İskenderun az bulutlu ve açık 32, Mersin az bulutlu ve açık 33 derece olacak.
 
İç Anadolu, az bulutlu ve açık, zamanla doğusu parçalı bulutlu geçecek. Ankara az bulutlu ve açık 28, Eskişehir az bulutlu ve açık 27, Kırşehir az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 27, Konya az bulutlu ve açık 28 derece olacak.
 
Batı Karadeniz Bölgesi’nin Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bolu parçalı ve az bulutlu 27, Düzce parçalı ve az bulutlu 29, Kastamonu parçalı ve az bulutlu 27, Zonguldak parçalı ve az bulutlu 26 derece olacak.
 
Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi ise parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz ile Samsun, Ordu, Amasya ve Tokat çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 
Doğu Anadolu Bölgesi parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batısı (Erzincan, Kars, Ardahan, Ağrı, Tunceli, Erzurum, Iğdır, Malatya, Elazığ, Bingöl) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Elazığ parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31, Erzurum parçalı bulutlu, zamanla aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 23, Malatya parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31, Van parçalı bulutlu 27 derece geçecek.
 
Güneydoğu Anadolu Bölgesi, az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyinin parçalı bulutlu geçecek. Batman az bulutlu ve açık 35, Diyarbakır az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu 35, Gaziantep az bulutlu ve açık 34, Şanlıurfa az bulutlu ve açık 37 derece olacak.