12-15 Şubat 2010 tarihleri arasında 3 gün Kuşadası"nda kalacak Marl-Kuşadası Kardeş Şehir Derneği üyesi 9 kişilik heyet, bu yıl seçilen Belediye Başkanı Werner Arndt başkanlığında Kuşadası"nı ziyaret edecek.
Marl ile Kuşadası"nın 10 yıllık kardeş şehir ilişkileri ve işbirliğinin değerlendirilmesi amacıyla bu yıl Ekim ayında her iki şehirde yapılacak etkinlikler ve kutlama programının hazırlanması için gerçekleştirilecek ziyarette, oluşturulan çalışma grupları bir dizi etkinlikte bir araya gelecek.
3 günlük program kapsamında ayrıca, on yıl önce Marl-Kuşadası Kardeş Şehir Derneği"ni kurarak, dernek başkanı sıfatıyla ilk kez Kuşadası"nı ziyaret eden ve kısa süre önce hayatını kaybeden Heinreich Ahlert anısına, Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu kampüs alanında düzenlenecek park projesi hakkında da görüş alışverişinde bulunulacak.
Marl heyetinin programında Kuşadası"nda eğitim veren kardeş şehir okullarını ziyaret ve Magnesia"ya yapılacak kültür gezisinin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşları ile görüşmeler de yer alıyor. -iha