Şüphelinin, "İki çikolata aldım. Birini iade edince bana küfür etti, ben de vurdum, gasp etmedim" dediği öğrenilirken, 5 gün önce de bir petrol istasyonunda gaspa teşebbüs ettiği ortaya çıktı. 

Olay, iki gün önce gece saat 02.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Fatih Işıklar Mahallesi Malas Caddesi Hikmet Özçelik Sokak'ta bulunan bir markette meydana geldi. İddiaya göre, markete müşteri gibi gelen bir kişi, Fehmi Yaran'dan (37) para istedi. Para vermeyen marketçiyi gömleğinin içine koyduğu tüfeği çıkararak vuran şahıs, Yaran'ın cebindeki 35 TL'yi alarak kaçtı. 

Konya Cinayet Bürosu ekipleri olayla ilgili yaklaşık 2 gün süren bir araştırma yaptı. Araştırmanın ardından şahsın daha önceden uyuşturucu, yaralama ve ruhsatsız silah bulundurmaktan kaydı bulunan Mustafa Y. (24) olduğu, kullandığı otomobilin plakası sayesinde belirlendi. Polis, plakadan araca ulaştı. 

Araç sahibi ise olay günü aracını Mustafa Y.'nin kullandığı söyledi. Bunun üzerine polis, merkez Selçuklu ilçesi Bosna Hersek Mahallesi'nde oturan Mustafa Y.'yi evine düzenlenen operasyonla yakaladı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Mustafa Y, ifadesi alındıktan sonra Konya Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Zanlı, daha sonra kasten adam yaralama ve yağma suçundan adliyeye sevk edildi. Mustafa Y'nin ifadesinde, "Markete girdim iki adet çikolata aldım. Bunlardan birini iade edince iş yeri sahibi bana küfür etti, kavga çıktı. Beni çıkarıp kapıyı örtünce ben de tüfekle ateş ettim. Ben para almadım" dediği öğrenildi. 
Mahkemeye çıkan Mustafa Y'nin 10 Ağustos tarihinde merkez Meram ilçesinde bir petrol istasyonunun marketinden elektroşok aletiyle para ve sigara gasp etmeye çalıştığı da ortaya çıktı. Şüphelinin suçunu kabul ettiği öğrenildi.