Didim Ziraat Odası Başkanı Bahattin Gökdemir, Türkiye'nin zeytin üretiminde ve tüketiminde Avrupa'da dördüncü sırada olduğunu, markalaşmaya hassasiyet gösterilmesi halinde birinci sırada olabileceğini söyledi.
Gökdemir, oda binasında didim belediye Başkanı Kamacı ile düzenlediği basın toplantısıyla 19-22 Şubat günleri arasında İtalya'nın Rimini kentinde yapılan Akdeniz Ülkeleri Gıda Fuarı'na gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bilgi verdi.
Gezinin çok yararlı ve verimli geçtiğini belirten Gökdemir, fuarda zeytinyağlarının, en güzel ambalaj ve sunumlarla sergilenmesinin dikkati çekici olduğunu ifade etti. Gökdemir, bu sayede zeytinyağının paketlemesi ve pazarlaması konularında bilgi sahibi olduklarını kaydetti.
Gökdemir, zeytin ve zeytinyağında paketleme ve sunumun önemine işaret ederek, şunları söyledi:
''Fuarda, gördük ki, paketlemede bu ülkeden çok geriyiz. Ayrıca zeytincilikte marka olmuşlar. Zeytincilikte çok ileri bildiğimiz İspanya, belki üretimde ileri olabilir, ama markalaşma yönünde İtalya'nın gerisinde. Biz Türkiye olarak zeytincilikte markalaşmayı ön planda tutmalıyız. Eğer markalaşabilir ve paketleme konusunda da gerekli hassasiyeti gösterirsek İspanya'yı da İtalya'yı da geride bırakabilir ve zeytin üretiminde ve tüketiminde Avrupa'da birinci sırada oluruz'' diye konuştu.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Didim'de son 5 yıldır zeytincilikte önemli çalışmalar yapıldığını ifade ederek, ''Biz bu fuara katılarak daha bilimsel ve daha organik bir şekilde zeytincilik çalışmaları yapma anlamında ciddi bir fikirler edindik. Bu fikirleri de önümüzdeki süreçte ilçemizde uygulayacağız'' dedi.