Bugün vizyona giren Caner Erzincan imzalı Mar'ın galası, deprem felaketiyle sarsılan Van'da yapıldı. Van'ın yaralarını bir nebze de olsa sarmak amacıyla harekete geçen film ekibi, 18 Nisan Çarşamba günü filmin oyuncuları da dahil olmak üzere tam kadro Van'daydı. Gösterim, Van 100. Yıl Üniversitesi’nin katkılarıyla şehrin en büyük konteynır bölgesi olan Hüsrev Paşa’da 700 kişilik bir çadırda yapıldı.
Van'da geçen hikâyesiyle Mar, son olarak İstanbul Film Festivali'nde seyirci karşısına çıkmış, ondan önce de 2. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü, SİYAD En İyi Film Ödülü ve En İyi Erkek oyuncu (Volga Sorgu Tekinoğlu) ödüllerini kazanmıştı. Yaşanılan zorluklar içinde keyifli bir sinema akşamı yaşayan Vanlı vatandaşlar, bir süre de olsa dertlerinden uzaklaşıp sinemanın bütünleştirici atmosferine dahil oldular. Vanlılar filmin oyuncularına da büyük ilgi gösterdi, onlarla dertleşti, gösterimden sonra bol bol fotoğraf çektirdi.
Filmin depremzedeler yararına ücretsiz olarak gösterimlerinin Van'da devam edeceği de gelen bilgiler arasında.
İki oğul ve bir babanın hayata tutunma çabasını anlatan film, küçük bir köyde yaşayan sıradan insanların düşlerlerle ve beklentilerle örülü hayatlarını perdeye taşıyor.