’Borcunu Ödemeyenler’ başlığı adı altında listeyi asan Hançer, "Benim borçlulardan 400 bin lira alacağım var. Avukat tutup dava açtım ama bir sonuç elde edemedim. Son olarak borçluları teşhir etmeye karar verdim" dedi.

Mardin kent merkezinde beyaz eşya mağazası sahibi Hamit Hançer, kendisinden alışveriş yapıp borçlarını ödemeyenleri mahkemeye verdi. Ancak henüz bir sonuç alamayan Hançe, borçlarını ödemeyenlerin isimlerini işyerinin camına astığı, ’Borcunu ödemeyenler’ başlıklı liste ile teşhir etti. Borçlulardan 400 bin lira alacağının olduğunu söyleyen Hançer, "Benim de piyasaya borçlarım var. Borçlulara defalarca uyarılarda bulundum hatta onları teşhir edeceğimi de söyledim. Ancak sonuç elde edemedim" dedi.

Borçlularının borçlarını ödemek yerine döviz aldıklarına tanık olduğunu söyleyen Hamit Hançer, şöyle konuştu: "Ben, alacaklarımı tahsil edemediğim için piyasadan aldığım borçları ödeyemiyorum. Alacaklarımı tahsil etmek için avukat tuttum. Bugüne kadar 26 bin lira sadece avukatlık ücretleri ödedim. Bana da yazık değil mi? Temmuz ayında borçlularımı teşhir edeceğim diye bir uyarıda bulundum ve bu konuda gazetelerde haber çıktı. Ama buna rağmen kimse gelip borçlarını ödemedi. Bende son çare olarak borçluların isimlerini listelere yazarak vitrine astım ve bütün Mardin’e teşhir ettim. Listeye isimlerini yazdıklarım daha borçlularımın yüzde 25’i bile değil. Eğer bir sonuç alamazsam diğerlerini de teşhir edeceğim."