Mardin Valiliği ve Belediyesinin desteğiyle Sinemardin Derneği ve Mardin Film Ofisi Derneğinin iş birliğiyle düzenlenen 6. Sinemardin Uluslararası Mardin Film Festivali, yarın başlayacak.

Mardin'de 24-30 Haziran 2011'de gerçekleştirilecek festivalin açılışı dolayısıyla Mardin Sabancı Kent Müzesi'nde yarın etkinlik yapılacak. Festivale, İran sinemasının önde gelen yönetmenlerinden Bahman Ghobadi de katılacak. Ghobadi'nin, son filmi olan ''Kimse İran Kedilerinden Bahsetmiyor (No One Knows About Persian Cats)'' filmi, sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

Mardin'in yanında eş zamanlı olarak Irak'ın Erbil kentinde de ödüllü filmler sinemaseverlerle buluşturulacak.

Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, Mardin'de 6 yıldır düzenlenen festivalin kentin tanıtımı adına önemli bir rol üstlendiğini söyledi.

Ayanoğlu, şunları söyledi:

''Son yıllarda gerek sinema gerekse dizi film ve b
elgesellerle adını dünyaya duyuran 7 bin yıllık tarihi şehir artık Hollywood yapımcıları tarafından tercih edilmektedir. Sayın Başbakanımız Mardin'i ziyaret ettiği zaman tarihi kenti Mardinwood'a çevirmek ve film platosu haline getirmek için projesini açıklamıştı. Mardin'de film çekmek isteyen bütün yerli ve yabancı yapımcılara her türlü desteği vermeye hazırız.''